Laatste nieuws:

_____________________

Nieuws

Bewust kiezen voor het TSO of BSO

“Vandaag kan je doctoreren in de technologie”

Het TSO en het BSO blijven kampen met een negatief imago, ondanks alle inspanningen van de voorbije jaren om de infrastructuur en educatieve leeromgevingen te actualiseren. Toch heeft het heel wat troeven in handen voor onze jongeren, bewijzen de verhalen van Niels Deprez en Jan Van Hecke.

Niels Deprez (zesde jaar elektronica-computertechnieken aan het KTA Brugge):

“Ik heb eerst twee jaar ASO gevolgd, maar mijn interesse ging toen al heel erg uit naar elektriciteit en elektronica. Na het tweede jaar heb ik ervoor gekozen om elektromechanica te volgen zodat ik vanaf het vijfde elektronica kon volgen. Ik ben heel tevreden met mijn keuze. Ik volg momenteel een stage en ze hebben mij zelfs al een job aangeboden. Je kan zeker nog verder studeren in mijn richting. En ook op school worden de beide opties grondig besproken.

Op school worden we voldoende voorbereid op de arbeidsmarkt. Er wordt goed uitgelegd welke job je eventueel kan uitoefenen met die studierichting en je wordt daar verder in begeleid.

Ik heb soms wel het gevoel dat er negatief gereageerd wordt op het TSO. Ik volg muziekschool en de meeste studenten volgen er ASO. Velen kijken toch een beetje neer op iemand die technische doet omdat ze het minderwaardig vinden. Want het idee overheerst dat je technische doet omdat je ASO niet aankunt. Terwijl je zoals ik ook erg bewust kunt kiezen voor een TSO-richting.

Jongeren die twijfelen over TSO, wil ik zeggen dat TSO zeker niet minderwaardig is. Sommige TSO-richtingen zijn zeker een even grote uitdaging als ASO-richtingen. En als je graag met techniek bezig bent of graag wat je leert op school in praktijk wil toepassen, dan is TSO zeker een goeie keuze.”  

Lees meer op g-o.be