Laatste nieuws:

_____________________

Directeur R. Toch

Het KTA Brugge, waarvan ik hier met enige trots onze up-to-date website voorstel, is een school die steunt op 2 pijlers: Techniek en (Top)sport. Op beide terreinen bezitten we grote troeven.

Vooreerst is het KTA Brugge een technische school.
De permanente vernieuwing van ons machinepark, de intense samenwerking met de partners uit de private sector, de permanente bijscholing van onze leerkrachten en de uitstekende samenwerking met het Regionaal Technologisch Centrum (RTC). Via deze samenwerking werden projecten opgestart in de kunststoffen (uniek), de grafische media, de afdeling elektriciteit en de afdeling hout-bouw. Die samenwerking zorgt ervoor dat het KTA Brugge garant staat voor een uitstekende technische opleiding.

De onmiddellijke tewerkstelling van al onze leerlingen bewijst het vertrouwen van de ondernemingen in onze school en toont aan dat u door te kiezen voor technisch onderwijs, door te kiezen voor het KTA Brugge, een juiste keuze en verstandige keuze maakt.

Omdat verstandige keuzes nooit vroeg genoeg gemaakt kunnen worden is er in deze brochure extra aandacht besteed aan het voorstellen van onze eerste graad.
U zult vaststellen dat de eerste graad in Vlaanderen in alle scholen (afgezien van enkele optie-uren) identiek is, dit kan niet anders, want het is decretaal vastgelegd.

Naast een technische school is het KTA Brugge ook een Sport- en Topsportschool.
Het KTA Brugge is trouwens de enige sportschool in West-Vlaanderen die het statuut kreeg van Topsportschool.
Als Topsportschool sloot het KTA Brugge convenanten af met de Koninklijke Belgische Voetbalbond, de Vlaamse Zwemliga en de Vlaamse Basketballiga. Als (Top) sportschool beschikt het KTA Brugge uiteraard over een uitstekende sportinfrastructuur. Met twee zeer grote overdekte sporthallen (4 terreinen), een grote spiegelzaal, een overdekt 25 meter zwembad, een volledig uitgebouwde fitnessruimte, uitgebreide atletiekaccommodaties, een kunststofgras voetbalveld (slechts 2 scholen in Vlaanderen beschikken over dergelijke infrastructuur), een klimmuur en een bosrijke omgeving bezit het KTA Brugge de beste sportinfrastructuur van de provincie.
Met de stad Brugge werden akkoorden afgesloten voor het gebruik van terreinen op en bij het Jan Breydelstadion.
Verder in deze brochure kunt u vaststellen dat onze sportopleiding jonge atleten voortbrengt van internationaal niveau. Kortom als u kiest voor een sportopleiding op Formule 1 niveau, is er maar één keuze : het KTA Brugge.
Tot slot nog twee niet onbelangrijke gegevens: Het KTA Brugge beschikt over een eigen internaat en met zijn ligging vlakbij het station is onze school eenvoudig te bereiken.

Geachte lezer, u ziet het, het KTA Brugge is een school met grote troeven, mag ik derhalve eindigen met te stellen … tot op de opendeurdagen … tot volgend schooljaar.

R. Toch, directeur KTA