KAPPER-SALONVERANTWOORDELIJKE

Wat houdt deze opleiding in?

Je leert de werking van een kapsalon plannen en organiseren. Hier hoort o.a. de aankoop van producten en materialen, voorraadbeheer, het beheer van financiën en personeelszaken ... bij. Je leert een kappersteam leiden; klanten ontvangen, adviseren en helpen bij de keuze van kapsels, haarsnit en haarstukken. Je leert rekening houden met de wensen van de klant en met de modetrents. Ook oefen je in het adviseren en verkopen van producten. Bedoeling is dat je zelfstandig de haren van klanten kan verzorgen en de verantwoordelijkheid leert dragen over de werking en organisatie van een kapsalon.

Deze opleiding bestaat uit 11 modules:
 • Haarverzorging
 • Tijdelijke omvormingen
 • Snitten
 • Gelegenheidskapsels
 • Kleuringen
 • Blijvende omvormingen
 • Onthaal klanten kapsalon
 • Scheren/knippen baard
 • Pruiken/haarstukken en -verlengingen
 • Basis make-up en basis manicure
 • Salonorganisatie
Let wel: de opleiding tot kapper maakt deel uit van de opleiding Kapper-salonverantwoordelijke. Eerst leer je altijd voor kapper.
Wanneer je geslaagd bent in de kappersopleiding, kan je door een extra module te volgen, bijkomend slagen in de opleiding Kapper-salonverantwoordelijke.

Lessentabel

Het deeltijds onderwijs voorziet 15 uur op school:
- 5 uur project algemene vakken en 2 uur Engels
- 8 uur beroepsopleiding
Naast de 15 uren les dienen er nog minstens 13 uur per week ingevuld te worden buiten de school om te voldoen aan een voltijds engagement.

Benodigd materiaal

Het materiaal dat je nodig hebt om deze opleiding te kunnen volgen, wordt gratis voorzien door het CLW. 

Waarom CLW?

Niet altijd loopt een schoolloopbaan van een leien dakje. Vele leerlingen zijn het voltijds onderwijs (school)moe, sommigen willen meer de handen uit de mouwen steken, anderen willen extra ondersteuning en begeleiding of leren in kleinere klasgroepen.
In het centrum deeltijds onderwijs hebben we reeds jarenlang ervaring. We helpen je om weer plezier te scheppen in leren. Wij zetten jou op weg naar werk en kunnen samen een traject op poten zetten dat uitzicht geeft op een attestering.
Het CLW is een heel interessante combinatie van leren en werken: Jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich niet alleen werkend bekwamen in hun beroep maar bovendien getuigschriften, certificaten en zelfs het diploma secundair onderwijs behalen. Uiteraard engageert het centrum zich om, samen met de jongere, een traject op maat uit te stippelen waarbij tewerkstelling centraal staat en toekomstperspectieven biedt.
Voor jongeren die nog niet arbeidsrijp zijn, hebben we de aanloopfase. In de aanloopfase wordt gewerkt aan je arbeidsrijpheid via vormingen en stages. Wij hebben steeds oog voor de noden van de leerlingen waardoor we proberen om de leerling weer goesting te doen krijgen in school.
Ons motto is: leren op maat, werken aan de toekomst!
Inschrijven
Trajectbegeleiding

De trajectbegeleiding begeleidt jou in stappen te zetten naar werk. Door de nauwe begeleiding en opvolgen wordt een zo passend mogelijk traject voor de leerling uitgestippeld.

De trajectbegeleiding onderhoudt de contacten met de werkgever.

Leerlingenbegeleiding

Op onze school ben je geen nummer maar een leerling die we proberen zich goed te laten voelen op school.

Een gesprek dat oplucht, vragen, problemen, afwezigheden enz. hiervoor kan je steeds terecht bij onze leerlingenbegeleiding.
 

Sarah Cool
Leerlingenbegeleidster


Sarah Cool