Hulpkok DBSO

Wat houdt deze opleiding in?

De hulpkok voert voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) in functie van warme en koude keukenbereidingen uit.
Hij verwerkt ingrediënten door het toepassen van basiskooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen.
Hij bestelt en ontvangt voedingsmiddelen binnen de keuken.
Hij organiseert, volgt keukenprocessen op en geeft instructies aan keukenmedewerker.

De opleiding hulpkok bestaat uit 5 modules:
  • Initiatie keuken
  • Keukenprocessen
  • Keukentechnieken
  • Koude keukenbereidingen
  • Warme keukenbereidingen
Raadpleeg hier de volledige opleidingenstructuur van deze opleiding.

Lessentabel

Het deeltijds beroeps secundair onderwijs voorziet 15 uur op school:
- 7 uur algemene vorming (= 5 uur project algemene vakken & 2 uur Engels)
- 8 uur beroepsgerichte vorming (= praktijk)

​Naast de 15 uur les dienen er nog minstens 13 uur per week ingevuld te worden buiten de school om te voldoen aan een voltijds engagement van 28 uur per week. Deze invulling wordt bepaald aan de hand van de arbeidsrijpheid en/of arbeidsbereidheid van de jongere.

Gerelateerde projecten

Bekijk alle projecten

Waarom CLW?

LEREN op maat & WERKEN aan je toekomst
  • Wil je niet langer 5 dagen in de week naar school?
  • Wil je ervaringsgericht werken?
  • Wil je een leerling zijn en geen nummer?
  • Ben je tussen 15 en 25 jaar oud?
Dan is leren en werken / duaal leren misschien wel iets voor jou!
Inschrijven
Wist je dat...
 
  • Onze sterkte is: leren op maat, werken aan de toekomst.
  • Wij een warme school zijn waar elke leerling meetelt, je bent geen nummer.
  • Onze jarenlange ervaring zorgde voor heel wat succesverhalen.
  • Je naast de twee dagen les een individueel voor jou uitgestippeld traject volgt. 
  • Je les krijgt in kleine klasgroepen.
  • Je intensief geholpen wordt bij het zoeken naar werk.
  • Elke leerling bij ons individueel begeleid wordt om zijn/haar beste kansen te kunnen creëren.



Iets voor jou? Neem gerust een kijkje op onze website en hopelijk tot binnenkort!