Workshop 'Sixty and still sexy'

23 jan 2020 | Door KTA Brugge | Deel op
Workshop 'Sixty and still sexy'

Een 30-tal 55 ers hebben zich laten verwennen tijdens een workshop ‘Sixty and still sexy’ in het professionele schoonheidssalon en kapsalon van het KTA Brugge in de Rijselstraat. Het initiatief voor deze workshop lag bij de werkgroep ‘Young@heart’ van het ontmoetingscentrum De Brug. KTA Brugge is enthousiast over de samenwerking.

De Brug verenigt Brugse vrijzinnige verenigingen in een los samenwerkingsverband. Er is een ruim gamma van activiteiten waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten, bijleren, ontspannen, cultuur beleven, ontdekken en zorgen voor zichzelf. De workshop sluit mooi aan bij enkele van deze pijlers. De meeste activiteiten zijn voor jong en oud. Enkele themagerichte namiddagen zijn specifiek bedoeld voor  55 ers die zich jong van hart voelen. Zo is er nog een dansworkshop gepland in maart en een wandeling in mei. 
Voor deze activiteiten werden verschillende partners benaderd, waaronder dus ook het KTA.

Francis Verscheure, Technisch Adviseur KTA Brugge: “Een samenwerking als deze kan alleen maar een meerwaarde zijn. Ouderen samenbrengen in de leefwereld en beroepskeuze van onze leerlingen uit de pijler “people” (haarzorg, schoonheidszorgen, thuis-en bejaardenzorg) is voor beide partijen een ervaring. De leerlingen leggen de bezoekers in de watten met een mooie ontvangst, koffie en versnapering. Daarna wordt een keuze aangeboden uit verschillende schoonheidsprogramma’s: manicure/pedicure, gelaatsverzorging of haar/baardzorg. Wij kijken met zijn allen uit naar een fijne interactie.’

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.750 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start naar en een goede voorsprong in de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden. In mijn laatste jaar, werd mij gevraagd om stage te doen bij 'Rocksteady' in Londen - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games en momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage werd heel snel een 2-jarig contract, en ondertussen werk ik daar nog steeds. Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil, tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, ik was student in de richting Art en Design,
en nu ben ik Environment Artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 


Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard