Workshop 'Sixty and still sexy'

23 jan 2020 | Door Kta brugge | Deel op
Workshop 'Sixty and still sexy'

Een 30-tal 55 ers hebben zich laten verwennen tijdens een workshop ‘Sixty and still sexy’ in het professionele schoonheidssalon en kapsalon van het KTA Brugge in de Rijselstraat. Het initiatief voor deze workshop lag bij de werkgroep ‘Young@heart’ van het ontmoetingscentrum De Brug. KTA Brugge is enthousiast over de samenwerking.

De Brug verenigt Brugse vrijzinnige verenigingen in een los samenwerkingsverband. Er is een ruim gamma van activiteiten waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten, bijleren, ontspannen, cultuur beleven, ontdekken en zorgen voor zichzelf. De workshop sluit mooi aan bij enkele van deze pijlers. De meeste activiteiten zijn voor jong en oud. Enkele themagerichte namiddagen zijn specifiek bedoeld voor  55 ers die zich jong van hart voelen. Zo is er nog een dansworkshop gepland in maart en een wandeling in mei. 
Voor deze activiteiten werden verschillende partners benaderd, waaronder dus ook het KTA.

Francis Verscheure, Technisch Adviseur KTA Brugge: “Een samenwerking als deze kan alleen maar een meerwaarde zijn. Ouderen samenbrengen in de leefwereld en beroepskeuze van onze leerlingen uit de pijler “people” (haarzorg, schoonheidszorgen, thuis-en bejaardenzorg) is voor beide partijen een ervaring. De leerlingen leggen de bezoekers in de watten met een mooie ontvangst, koffie en versnapering. Daarna wordt een keuze aangeboden uit verschillende schoonheidsprogramma’s: manicure/pedicure, gelaatsverzorging of haar/baardzorg. Wij kijken met zijn allen uit naar een fijne interactie.’

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams