Laatstejaars KTA solliciteren bij bedrijven tijdens sollicitatiebeurs JOBexpo

13 mrt 2018 | Door Kta brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten in de kijker KTA Brugge nieuws Activiteiten in de kijker Nieuws Brugge
Laatstejaars KTA solliciteren bij bedrijven tijdens sollicitatiebeurs JOBexpo

Op dinsdag 13 maart vindt voor het eerst een sollicitatiebeurs of JOBexpo plaats in het KTA en dit voor de laatstejaars (6ASO,TSO,KSO en 7BSO). Tal van organisaties en bedrijven zullen aanwezig zijn. De organisatie gebeurt in samenwerking met het HR-kantoor Auxilios. 

Eind februari stoomde een HR-consultant van Auxilios tijdens een sollicitatietraining de zesde- en zevendejaarsleerlingen klaar om hun competenties aan bedrijven te presenteren. Op een interactieve en originele manier maakten ze kennis met de do’s-and-don'ts van een sollicitatiegesprek en leerden ze hoe je je op dat belangrijke moment voorbereidt.

Tijdens de JOBexpo van 13 maart, die plaatsvindt in de sportzaal, zullen de leerlingen effectief solliciteren bij aanwezige bedrijven en organisaties en zo het geleerde in de praktijk brengen.

Directeur Mania Van der Cam is blij met de medewerking  van tal van interessante bedrijven en organisaties: ‘We hebben heel wat aantrekkelijke potentiële werkgevers bereid gevonden om deel te nemen aan de JOBexpo. De leerlingen mogen uit de deelnemers zelf drie bedrijven kiezen waarbij ze solliciteren. Onmiddellijk na de sollicitaties krijgen de leerlingen de nodige feedback. Die is voor hen van onschatbare waarde. Op deze manier maakt de school heel praktijkgericht verder werk van de belangrijke taak om leerlingen goed op weg te zetten naar een job die bij hen past.’

Deelnemende bedrijven en organisaties zijn onder andere Politie, Defensie, Familiehulp, Sportwerk Vlaanderen, Lidl, BPost, Deprez construct, ASWEBO, BMT Aerospace, Joris Ide, Educam, Belmeko, Maenhout Automotive, Groep Verhelst, Geysen H.O., Marine Harvest Pieters, Constructiv, TE Connectivity, Tremec, Woodwize, Howest, AZ Sint-Lucas Brugge, AZ Sint-Jan, Verstraete IML ...

Leerlingen hebben dus de keuze ruim aanbod die een mooie waaier weergeeft van de sectoren waar ze na hun studies aan de slag kunnen gaan.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams