Laatstejaars KTA solliciteren bij bedrijven tijdens sollicitatiebeurs JOBexpo

13 mrt 2018 | Door KTA Brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten KTA Brugge nieuws Activiteiten Nieuws Brugge
Laatstejaars KTA solliciteren bij bedrijven tijdens sollicitatiebeurs JOBexpo

Op dinsdag 13 maart vindt voor het eerst een sollicitatiebeurs of JOBexpo plaats in het KTA en dit voor de laatstejaars (6ASO,TSO,KSO en 7BSO). Tal van organisaties en bedrijven zullen aanwezig zijn. De organisatie gebeurt in samenwerking met het HR-kantoor Auxilios. 

Eind februari stoomde een HR-consultant van Auxilios tijdens een sollicitatietraining de zesde- en zevendejaarsleerlingen klaar om hun competenties aan bedrijven te presenteren. Op een interactieve en originele manier maakten ze kennis met de do’s-and-don'ts van een sollicitatiegesprek en leerden ze hoe je je op dat belangrijke moment voorbereidt.

Tijdens de JOBexpo van 13 maart, die plaatsvindt in de sportzaal, zullen de leerlingen effectief solliciteren bij aanwezige bedrijven en organisaties en zo het geleerde in de praktijk brengen.

Directeur Mania Van der Cam is blij met de medewerking  van tal van interessante bedrijven en organisaties: ‘We hebben heel wat aantrekkelijke potentiële werkgevers bereid gevonden om deel te nemen aan de JOBexpo. De leerlingen mogen uit de deelnemers zelf drie bedrijven kiezen waarbij ze solliciteren. Onmiddellijk na de sollicitaties krijgen de leerlingen de nodige feedback. Die is voor hen van onschatbare waarde. Op deze manier maakt de school heel praktijkgericht verder werk van de belangrijke taak om leerlingen goed op weg te zetten naar een job die bij hen past.’

Deelnemende bedrijven en organisaties zijn onder andere Politie, Defensie, Familiehulp, Sportwerk Vlaanderen, Lidl, BPost, Deprez construct, ASWEBO, BMT Aerospace, Joris Ide, Educam, Belmeko, Maenhout Automotive, Groep Verhelst, Geysen H.O., Marine Harvest Pieters, Constructiv, TE Connectivity, Tremec, Woodwize, Howest, AZ Sint-Lucas Brugge, AZ Sint-Jan, Verstraete IML ...

Leerlingen hebben dus de keuze ruim aanbod die een mooie waaier weergeeft van de sectoren waar ze na hun studies aan de slag kunnen gaan.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.750 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start naar en een goede voorsprong in de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden. In mijn laatste jaar, werd mij gevraagd om stage te doen bij 'Rocksteady' in Londen - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games en momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage werd heel snel een 2-jarig contract, en ondertussen werk ik daar nog steeds. Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil, tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, ik was student in de richting Art en Design,
en nu ben ik Environment Artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 


Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard