Laatstejaars KTA solliciteren bij bedrijven tijdens sollicitatiebeurs JOBexpo

13 mrt 2018 | Door Kta brugge | Deel op
Laatstejaars KTA solliciteren bij bedrijven tijdens sollicitatiebeurs JOBexpo

Op dinsdag 13 maart vindt voor het eerst een sollicitatiebeurs of JOBexpo plaats in het KTA en dit voor de laatstejaars (6ASO,TSO,KSO en 7BSO). Tal van organisaties en bedrijven zullen aanwezig zijn. De organisatie gebeurt in samenwerking met het HR-kantoor Auxilios. 

Eind februari stoomde een HR-consultant van Auxilios tijdens een sollicitatietraining de zesde- en zevendejaarsleerlingen klaar om hun competenties aan bedrijven te presenteren. Op een interactieve en originele manier maakten ze kennis met de do’s-and-don'ts van een sollicitatiegesprek en leerden ze hoe je je op dat belangrijke moment voorbereidt.

Tijdens de JOBexpo van 13 maart, die plaatsvindt in de sportzaal, zullen de leerlingen effectief solliciteren bij aanwezige bedrijven en organisaties en zo het geleerde in de praktijk brengen.

Directeur Mania Van der Cam is blij met de medewerking  van tal van interessante bedrijven en organisaties: ‘We hebben heel wat aantrekkelijke potentiële werkgevers bereid gevonden om deel te nemen aan de JOBexpo. De leerlingen mogen uit de deelnemers zelf drie bedrijven kiezen waarbij ze solliciteren. Onmiddellijk na de sollicitaties krijgen de leerlingen de nodige feedback. Die is voor hen van onschatbare waarde. Op deze manier maakt de school heel praktijkgericht verder werk van de belangrijke taak om leerlingen goed op weg te zetten naar een job die bij hen past.’

Deelnemende bedrijven en organisaties zijn onder andere Politie, Defensie, Familiehulp, Sportwerk Vlaanderen, Lidl, BPost, Deprez construct, ASWEBO, BMT Aerospace, Joris Ide, Educam, Belmeko, Maenhout Automotive, Groep Verhelst, Geysen H.O., Marine Harvest Pieters, Constructiv, TE Connectivity, Tremec, Woodwize, Howest, AZ Sint-Lucas Brugge, AZ Sint-Jan, Verstraete IML ...

Leerlingen hebben dus de keuze ruim aanbod die een mooie waaier weergeeft van de sectoren waar ze na hun studies aan de slag kunnen gaan.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
De grootste reden waarom ik graag naar het KTA wou gaan was vooral omdat ik studeren en sport kon combineren. Ik was en ben altijd iemand geweest dat heel graag aan sport deed. Het maakte niet uit wat zo lang ik maar aan sport kon doen. Ik was zeker niet de beste student maar ik kreeg de goeie bijsturing om zo toch de nodige resultaten te behalen. Het is een goeie school om je sport en je studies te combineren. Ook dankzij de vele voetbaltrainingen en de steun van de trainers ben ik de doelman geworden die ik nu ben!

Miguel Van Damme
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Miguel Van Damme