Helicopter Belgian Air Force landt op terrein KTA Brugge

01 feb 2018 | Door Kta brugge | Deel op
Helicopter Belgian Air Force landt op terrein KTA Brugge

Het Belgian Air Force Team heeft het KTA uit de Rijselstraat in Brugge geselecteerd om enkele leerlingen op een aparte manier te laten kennismaken met hun werking.

°Twee leerlingen mochten om11 uur een helicoptervlucht (poppy flight) meemaken.

°Twee andere leerlingen maakten in de namiddag kennis met het Air Traffic Control Center (ATCC) in Semmerzake.

Leerlingen die hier interesse voor hadden, konden hun namen opgeven. De nieuwe directeur van het KTA, Mania Van der Cam, lootte de gelukkigen uit de inschrijvingen.

Met het project “Belgian Air Force Poppy Flight”in 2018 combineert de Belgische Defensie twee aspecten: de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog en recrutering.

In verband met het laatste zal Defensie in de namiddag ook aan de laatstejaars uitleggen wat de mogelijkheden zijn voor wie na het secundair onderwijs een militaire opleiding wil volgen, in het bijzonder bij de Luchtcomponent.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers
  • #oneteam
Inschrijven
De aanhouder wint! 

Het is gewoon zo dat vele jongeren snel opgeven als een situatie ongemakkelijk/moeilijk wordt. Zo is dat in school en zeker ook in de sport. Het is belangrijk nooit op te geven en je best te doen ook als het moeilijk wordt. Anders ga je er later spijt van hebben dat je het toch niet gedaan hebt.  Ik heb tijdens mijn sport loopbaan ook al moeilijke situaties doorgemaakt maar ik ben steeds blijven verder doen en heb nu deze bekroning. De olympische spelen! Een kinderdroom die is uitgekomen. Daarom zou ik dit graag meegeven aan de jongeren. 

Over het KTA kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. Dankzij deze school kon ik mijn sport combineren met school. Ik kreeg steeds de mogelijkheden om mijn sport zo goed ik kon te beoefenen. Het heeft zeker een belangrijk deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling! Dus heel erg bedankt voor alles!!
 

Ruben Blommaert
Oud-leerling ~ Eindigde zestiende in de discipline paarrijden op de Olympische Winterspelen in PyeongChang 2018.


Ruben Blommaert