Masked Singer - KTA Editie

03 dec 2020 | Door Kta brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten in de kijker KTA Brugge nieuws Activiteiten in de kijker Nieuws Brugge
Masked Singer - KTA Editie

KTA Brugge zet masked singers in voor meer verbinding in moeilijke tijden

 
Bij de leerlingenbegeleiding van KTA Brugge liepen na de herfstvakantie veel berichten binnen van leerlingen die het lastig hadden. Ze kregen online hulp, onder andere bij hun studieplanning, er waren face-to-facegesprekken, maar men wilde iets meer doen. Coach Hannah Brabant: "Toen kwam het idee van de Masked Singer om aan verbinding te werken tussen leerkrachten en leerlingen. En nu is het elke donderdag uitkijken naar 20.00 uur, want dan worden de duels via Facebook gedeeld, stemmen leerkrachten  en leerlingen op de winnaar en kunnen ze raden wie achter het masker zit."
 

Het is bekend dat jongeren het niet makkelijk hebben nu contacten beperkt worden. Ze behoren tot de leeftijdsgroep die nog volop bezig is met een sociaal netwerk uit te bouwen, die nood heeft aan een klankbord bij leeftijdsgenoten, aan een gevoel dat ze er niet alleen voor staan in hun ontwikkelingsproces.
Dus werd gezocht naar een concept met een hoog fun- en ontspanningsgehalte dat mensen enerzijds uit hun comfortzone haalt en anderzijds positieve vibes uitstuurt.


"Dat concept vonden we in een eigen KTA Brugge versie van The Masked Singer. Op 2 weken tijd zijn verzamelden we met een klein team zes zangers en leuke kostuums voor elk personage. Alles werd professioneel gefilmd en gemonteerd door de leerkracht film en de collega's van ICT" vertelt Hannah Brabant.
 

Er werden inmiddels 3 duels met zangers opgenomen en deze worden elke donderdag om 20u gedeeld via Facebook.
De leerlingen en leerkrachten kunnen via smartschool stemmen op de winnaar en kunnen ook gokken wie achter het masker verborgen zit.
In januari zullen de 3 winnaars het tegen elkaar opnemen in een finale-aflevering.
 

Wat nu al duidelijk is: er zit zangtalent verscholen achter de maskers!

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams