Schrijf-ze-VRIJ-dag

11 feb 2022 | Door KTA Brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten
Schrijf-ze-VRIJ-dag

Tijdens de week van 7 februari 2022 werken de leerkrachten levensbeschouwing en hun leerlingen samen rond een gezamenlijk project: Schrijf-ze-VRIJdag"

 

Tijdens het project leren de leerlingen over mensenrechten en beleven ze het belang van mensenrechten. Samen met meer dan 500 andere scholen werken wij die week rond het thema ‘RECHT op RECHT’ van Amnesty International.

 

Wie van een misdrijf beschuldigd wordt, heeft recht op een eerlijk proces. Dat is een mensenrecht. Tijdens de “Schrijf-ze -VRIJdag leren de leerlingen waarom dat van groot belang is en waarom oneerlijke processen vaak geen toeval zijn.

 

Voor deze actie schrijven de leerlingen brieven om die mensen die een oneerlijk proces hebben gekregen te steunen. Het verleden heeft al aangetoond dat deze brieven veel invloed uitoefenen. Gemiddeld één op de vier schrijfacties van Amnesty International zorgt voor gerechtigheid voor mensen in nood. Soms worden eisen snel ingewilligd door de autoriteiten, andere keren is het een werk van lange adem. Eén ding is zeker: hoe meer mensen meeschrijven, hoe groter de kans dat iemand gerechtigheid zal krijgen.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.750 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start naar en een goede voorsprong in de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden. In mijn laatste jaar, werd mij gevraagd om stage te doen bij 'Rocksteady' in Londen - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games en momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage werd heel snel een 2-jarig contract, en ondertussen werk ik daar nog steeds. Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil, tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, ik was student in de richting Art en Design,
en nu ben ik Environment Artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 


Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard