Buitenlandse stage in Malta voor leerlingen JGZ

21 mrt 2022 | Door KTA Brugge | Deel op
Tags: Nieuws Activiteiten
Buitenlandse stage in Malta voor leerlingen JGZ

KTA-leerlingen thuis- en bejaardenzorg gisteren vertrokken naar Malta voor buitenlandse stage.

 

Gisteren zijn elf leerlingen en twee begeleiders aan het station van Brugge vertrokken naar Malta voor een buitenlandse stage Thuis- en Bejaardenzorg. Tot 1 april zullen ze er een studietoer meemaken, samengesteld door de Kamer van Koophandel in Malta. De uitwisseling gebeurt in het kader van een Erasmus -project en Malta werd hier niet zo maar gekozen, zegt Francis Verscheure, technisch adviseur van de pijler People bij KTA Brugge: ‘Malta staat voor “The Nurse of the Mediterranean” en heeft dus een zeer rijke geschiedenis naar het verzorgingsaspect toe. Laat dat nu net zijn waar onze leerlingen voor studeren. We reizen er dagelijks rond om die geschiedenis en uiteraard het hedendaagse zorggebeuren te ontdekken.’

Buitenlandse stages zijn een meerwaarde omdat leerlingen er net voor ze straks het werkveld instappen, een kijk krijgen op hoe het er in andere gebieden aan toe gaat. Francis Verscheure: ‘Ze leren er nieuwe contexten kennen, moeten zich behelpen in een andere taal en vooral… ze leren omgaan met elkaar en anderen. De contacten met Malta en meer specifiek met de verantwoordelijken voor internationale projecten ter plaatse, verlopen heel vlot en we zijn er zeker van dat onze leerlingen na deze periode zullen kunnen terugblikken op een onvergetelijke ervaring en een schitterend avontuur.’ Dat dergelijke uitwisselingen – met oog voor het lerende aspect én voor ontspanning – weer kunnen, is natuurlijk een verademing na corona. Binnen de pijler People zijn sociale vaardigheden heel belangrijk en het is goed dat er nu, ook over de landsgrenzen heen, weer verrijkende, kruisbestuivende contacten kunnen zijn.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.750 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start naar en een goede voorsprong in de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden. In mijn laatste jaar, werd mij gevraagd om stage te doen bij 'Rocksteady' in Londen - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games en momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage werd heel snel een 2-jarig contract, en ondertussen werk ik daar nog steeds. Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil, tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, ik was student in de richting Art en Design,
en nu ben ik Environment Artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 


Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard