Inhuldiging van de nieuwbouw

11 sep 2017 | Door Kta brugge | Deel op
Inhuldiging van de nieuwbouw

In september 2017 werd de nieuwbouw in gebruik genomen. Dit ging gepaard met een plechtige inhuldiging in aanwezigheid van de minister van onderwijs Hilde Crevits.

De nieuwbouw kadert in het inhaalprogramma voor scholenbouw Scholen van Morgen. In samenwerking met Planomatic en Alheem Bouw werd een gebouw opgericht met een totale kostprijs van € 3.749.688.

Maar het resultaat van dit prestigeproject mag zeker gezien worden. Het gebouw is in totaal 2420m² groot en herbergt de vier onderwijsafdelingen die voordien in de binnenstad gevestigd waren: hout, bouw, schilder & decoratie en carrosserie. Aangezien iedere afdeling zijn eigen specifiek karakter en sfeer heeft, kreeg elke afdeling een paviljoen met telkens praktijk- en theorielokalen die dicht bij elkaar liggen. De praktijkateliers vormen hogere uitstulpingen in de uitgestrekte laagbouw. De binnenstraat verbindt de vier paviljoenen, maar er is ook plaats voor ontmoetingen en informele contacten. De bouwtechniek en de gebruikte materialen staan in functie van de technische noden, maar geven het gebouw ook uitstraling: de betonnen onderbouw contrasteert met de lichte staalconstructie van de uitstulpingen. Dit wordt nog benadrukt door het kleurcontrast. In de ateliers valt via ontdubbelde vakwerkliggers veel licht binnen.

Minister Crevits was alvast onder de indruk en de leerlingen zullen nog vele jaren alle voordelen kunnen ondervinden van dit mooie en grote project.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
De grootste reden waarom ik graag naar het KTA wou gaan was vooral omdat ik studeren en sport kon combineren. Ik was en ben altijd iemand geweest dat heel graag aan sport deed. Het maakte niet uit wat zo lang ik maar aan sport kon doen. Ik was zeker niet de beste student maar ik kreeg de goeie bijsturing om zo toch de nodige resultaten te behalen. Het is een goeie school om je sport en je studies te combineren. Ook dankzij de vele voetbaltrainingen en de steun van de trainers ben ik de doelman geworden die ik nu ben!

Miguel Van Damme
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Miguel Van Damme