Inhuldiging van de nieuwbouw

11 sep 2017 | Door Kta brugge | Deel op
Inhuldiging van de nieuwbouw

In september 2017 werd de nieuwbouw in gebruik genomen. Dit ging gepaard met een plechtige inhuldiging in aanwezigheid van de minister van onderwijs Hilde Crevits.

De nieuwbouw kadert in het inhaalprogramma voor scholenbouw Scholen van Morgen. In samenwerking met Planomatic en Alheem Bouw werd een gebouw opgericht met een totale kostprijs van € 3.749.688.

Maar het resultaat van dit prestigeproject mag zeker gezien worden. Het gebouw is in totaal 2420m² groot en herbergt de vier onderwijsafdelingen die voordien in de binnenstad gevestigd waren: hout, bouw, schilder & decoratie en carrosserie. Aangezien iedere afdeling zijn eigen specifiek karakter en sfeer heeft, kreeg elke afdeling een paviljoen met telkens praktijk- en theorielokalen die dicht bij elkaar liggen. De praktijkateliers vormen hogere uitstulpingen in de uitgestrekte laagbouw. De binnenstraat verbindt de vier paviljoenen, maar er is ook plaats voor ontmoetingen en informele contacten. De bouwtechniek en de gebruikte materialen staan in functie van de technische noden, maar geven het gebouw ook uitstraling: de betonnen onderbouw contrasteert met de lichte staalconstructie van de uitstulpingen. Dit wordt nog benadrukt door het kleurcontrast. In de ateliers valt via ontdubbelde vakwerkliggers veel licht binnen.

Minister Crevits was alvast onder de indruk en de leerlingen zullen nog vele jaren alle voordelen kunnen ondervinden van dit mooie en grote project.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers
  • #oneteam
Inschrijven
De aanhouder wint! 

Het is gewoon zo dat vele jongeren snel opgeven als een situatie ongemakkelijk/moeilijk wordt. Zo is dat in school en zeker ook in de sport. Het is belangrijk nooit op te geven en je best te doen ook als het moeilijk wordt. Anders ga je er later spijt van hebben dat je het toch niet gedaan hebt.  Ik heb tijdens mijn sport loopbaan ook al moeilijke situaties doorgemaakt maar ik ben steeds blijven verder doen en heb nu deze bekroning. De olympische spelen! Een kinderdroom die is uitgekomen. Daarom zou ik dit graag meegeven aan de jongeren. 

Over het KTA kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. Dankzij deze school kon ik mijn sport combineren met school. Ik kreeg steeds de mogelijkheden om mijn sport zo goed ik kon te beoefenen. Het heeft zeker een belangrijk deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling! Dus heel erg bedankt voor alles!!
 

Ruben Blommaert
Oud-leerling ~ Eindigde zestiende in de discipline paarrijden op de Olympische Winterspelen in PyeongChang 2018.


Ruben Blommaert