Inhuldiging van de nieuwbouw

11 sep 2017 | Door KTA Brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten KTA Brugge nieuws Activiteiten Nieuws Brugge
Inhuldiging van de nieuwbouw

In september 2017 werd de nieuwbouw in gebruik genomen. Dit ging gepaard met een plechtige inhuldiging in aanwezigheid van de minister van onderwijs Hilde Crevits.

De nieuwbouw kadert in het inhaalprogramma voor scholenbouw Scholen van Morgen. In samenwerking met Planomatic en Alheem Bouw werd een gebouw opgericht met een totale kostprijs van € 3.749.688.

Maar het resultaat van dit prestigeproject mag zeker gezien worden. Het gebouw is in totaal 2420m² groot en herbergt de vier onderwijsafdelingen die voordien in de binnenstad gevestigd waren: hout, bouw, schilder & decoratie en carrosserie. Aangezien iedere afdeling zijn eigen specifiek karakter en sfeer heeft, kreeg elke afdeling een paviljoen met telkens praktijk- en theorielokalen die dicht bij elkaar liggen. De praktijkateliers vormen hogere uitstulpingen in de uitgestrekte laagbouw. De binnenstraat verbindt de vier paviljoenen, maar er is ook plaats voor ontmoetingen en informele contacten. De bouwtechniek en de gebruikte materialen staan in functie van de technische noden, maar geven het gebouw ook uitstraling: de betonnen onderbouw contrasteert met de lichte staalconstructie van de uitstulpingen. Dit wordt nog benadrukt door het kleurcontrast. In de ateliers valt via ontdubbelde vakwerkliggers veel licht binnen.

Minister Crevits was alvast onder de indruk en de leerlingen zullen nog vele jaren alle voordelen kunnen ondervinden van dit mooie en grote project.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.750 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start naar en een goede voorsprong in de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden. In mijn laatste jaar, werd mij gevraagd om stage te doen bij 'Rocksteady' in Londen - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games en momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage werd heel snel een 2-jarig contract, en ondertussen werk ik daar nog steeds. Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil, tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, ik was student in de richting Art en Design,
en nu ben ik Environment Artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 


Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard