Inhuldiging van de nieuwbouw

11 sep 2017 | Door Kta brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten in de kijker KTA Brugge nieuws Activiteiten in de kijker Nieuws Brugge
Inhuldiging van de nieuwbouw

In september 2017 werd de nieuwbouw in gebruik genomen. Dit ging gepaard met een plechtige inhuldiging in aanwezigheid van de minister van onderwijs Hilde Crevits.

De nieuwbouw kadert in het inhaalprogramma voor scholenbouw Scholen van Morgen. In samenwerking met Planomatic en Alheem Bouw werd een gebouw opgericht met een totale kostprijs van € 3.749.688.

Maar het resultaat van dit prestigeproject mag zeker gezien worden. Het gebouw is in totaal 2420m² groot en herbergt de vier onderwijsafdelingen die voordien in de binnenstad gevestigd waren: hout, bouw, schilder & decoratie en carrosserie. Aangezien iedere afdeling zijn eigen specifiek karakter en sfeer heeft, kreeg elke afdeling een paviljoen met telkens praktijk- en theorielokalen die dicht bij elkaar liggen. De praktijkateliers vormen hogere uitstulpingen in de uitgestrekte laagbouw. De binnenstraat verbindt de vier paviljoenen, maar er is ook plaats voor ontmoetingen en informele contacten. De bouwtechniek en de gebruikte materialen staan in functie van de technische noden, maar geven het gebouw ook uitstraling: de betonnen onderbouw contrasteert met de lichte staalconstructie van de uitstulpingen. Dit wordt nog benadrukt door het kleurcontrast. In de ateliers valt via ontdubbelde vakwerkliggers veel licht binnen.

Minister Crevits was alvast onder de indruk en de leerlingen zullen nog vele jaren alle voordelen kunnen ondervinden van dit mooie en grote project.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams