OKAN toont 'Force'

18 mei 2017 | Deel op
OKAN toont 'Force'

Op 18 mei 2017 stonden onze OKAN-leerlingen op de planken van de imposante Stadsschouwburg in Brugge. Sinds januari bereidden ze zich elke dinsdagnamiddag in Het Entrepot voor om een prachtig totaalspektakel voor vrienden, familie, leerkrachten en sympathisanten te brengen. Tijdens twaalf workshops in vijf verschillende disciplines (dans, drama, muziek, visuals en kostumering) konden onze anderstalige nieuwkomers hun creativiteit de vrije loop laten gaan. Geen voorgekauwde choreografieën of zoetgevooisde melodieën maakten deel uit van dit verhaal. Het resultaat, de voorstelling FORCE, bracht een eigenzinnige interpretatie van iets wat de internationale gemeenschap bindt: voetbal. Spelen is belangrijker dan scoren, buitenspel is binnen de lijnen. De voorstelling viel in de smaak bij het publiek en onze leerlingen werden getrakteerd op een oorverdovend applaus. Het werd een onvergetelijke ervaring in het kader van de OKAN-lessen rond integratie.

FORCE was een productie van de Batterie en Diversiteitsdienst Brugge in samenwerking met OKAN KTA Brugge, OKAN TIHF Brugge, Cultuurcentrum Brugge en Het Entrepot. Dit project werd door Villa Bota genomineerd voor een Best Of Brugge Award in de categorie ‘studenteactiviteit’.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot DAFE aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik het in me had.
De richting gaf mij de start en een goede voorsprong naar mijn huidige richting toe.

Ik ben Nic Belliard een Game Graphics student aan Howest DAE en dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game development gevonden. Een impressie van mijn werk vind je op https://www.artstation.com/aipapi

Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard