OKAN toont 'Force'

18 mei 2017 | Deel op
OKAN toont 'Force'

Op 18 mei 2017 stonden onze OKAN-leerlingen op de planken van de imposante Stadsschouwburg in Brugge. Sinds januari bereidden ze zich elke dinsdagnamiddag in Het Entrepot voor om een prachtig totaalspektakel voor vrienden, familie, leerkrachten en sympathisanten te brengen. Tijdens twaalf workshops in vijf verschillende disciplines (dans, drama, muziek, visuals en kostumering) konden onze anderstalige nieuwkomers hun creativiteit de vrije loop laten gaan. Geen voorgekauwde choreografieën of zoetgevooisde melodieën maakten deel uit van dit verhaal. Het resultaat, de voorstelling FORCE, bracht een eigenzinnige interpretatie van iets wat de internationale gemeenschap bindt: voetbal. Spelen is belangrijker dan scoren, buitenspel is binnen de lijnen. De voorstelling viel in de smaak bij het publiek en onze leerlingen werden getrakteerd op een oorverdovend applaus. Het werd een onvergetelijke ervaring in het kader van de OKAN-lessen rond integratie.

FORCE was een productie van de Batterie en Diversiteitsdienst Brugge in samenwerking met OKAN KTA Brugge, OKAN TIHF Brugge, Cultuurcentrum Brugge en Het Entrepot. Dit project werd door Villa Bota genomineerd voor een Best Of Brugge Award in de categorie ‘studenteactiviteit’.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
De grootste reden waarom ik graag naar het KTA wou gaan was vooral omdat ik studeren en sport kon combineren. Ik was en ben altijd iemand geweest dat heel graag aan sport deed. Het maakte niet uit wat zo lang ik maar aan sport kon doen. Ik was zeker niet de beste student maar ik kreeg de goeie bijsturing om zo toch de nodige resultaten te behalen. Het is een goeie school om je sport en je studies te combineren. Ook dankzij de vele voetbaltrainingen en de steun van de trainers ben ik de doelman geworden die ik nu ben!

Miguel Van Damme
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Miguel Van Damme