OKAN toont 'Force'

18 mei 2017 | Door Kta brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten in de kijker KTA Brugge nieuws Activiteiten in de kijker Nieuws Brugge
OKAN toont 'Force'

Op 18 mei 2017 stonden onze OKAN-leerlingen op de planken van de imposante Stadsschouwburg in Brugge. Sinds januari bereidden ze zich elke dinsdagnamiddag in Het Entrepot voor om een prachtig totaalspektakel voor vrienden, familie, leerkrachten en sympathisanten te brengen. Tijdens twaalf workshops in vijf verschillende disciplines (dans, drama, muziek, visuals en kostumering) konden onze anderstalige nieuwkomers hun creativiteit de vrije loop laten gaan. Geen voorgekauwde choreografieën of zoetgevooisde melodieën maakten deel uit van dit verhaal. Het resultaat, de voorstelling FORCE, bracht een eigenzinnige interpretatie van iets wat de internationale gemeenschap bindt: voetbal. Spelen is belangrijker dan scoren, buitenspel is binnen de lijnen. De voorstelling viel in de smaak bij het publiek en onze leerlingen werden getrakteerd op een oorverdovend applaus. Het werd een onvergetelijke ervaring in het kader van de OKAN-lessen rond integratie.

FORCE was een productie van de Batterie en Diversiteitsdienst Brugge in samenwerking met OKAN KTA Brugge, OKAN TIHF Brugge, Cultuurcentrum Brugge en Het Entrepot. Dit project werd door Villa Bota genomineerd voor een Best Of Brugge Award in de categorie ‘studenteactiviteit’.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams