OKAN toont 'Force'

18 mei 2017 | Door KTA Brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten KTA Brugge nieuws Activiteiten Nieuws Brugge
OKAN toont 'Force'

Op 18 mei 2017 stonden onze OKAN-leerlingen op de planken van de imposante Stadsschouwburg in Brugge. Sinds januari bereidden ze zich elke dinsdagnamiddag in Het Entrepot voor om een prachtig totaalspektakel voor vrienden, familie, leerkrachten en sympathisanten te brengen. Tijdens twaalf workshops in vijf verschillende disciplines (dans, drama, muziek, visuals en kostumering) konden onze anderstalige nieuwkomers hun creativiteit de vrije loop laten gaan. Geen voorgekauwde choreografieën of zoetgevooisde melodieën maakten deel uit van dit verhaal. Het resultaat, de voorstelling FORCE, bracht een eigenzinnige interpretatie van iets wat de internationale gemeenschap bindt: voetbal. Spelen is belangrijker dan scoren, buitenspel is binnen de lijnen. De voorstelling viel in de smaak bij het publiek en onze leerlingen werden getrakteerd op een oorverdovend applaus. Het werd een onvergetelijke ervaring in het kader van de OKAN-lessen rond integratie.

FORCE was een productie van de Batterie en Diversiteitsdienst Brugge in samenwerking met OKAN KTA Brugge, OKAN TIHF Brugge, Cultuurcentrum Brugge en Het Entrepot. Dit project werd door Villa Bota genomineerd voor een Best Of Brugge Award in de categorie ‘studenteactiviteit’.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start naar en een goede voorsprong in de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden. In mijn laatste jaar, werd mij gevraagd om stage te doen bij 'Rocksteady' in Londen - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games en momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage werd heel snel een 2-jarig contract, en ondertussen werk ik daar nog steeds. Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil, tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, ik was student in de richting Art en Design,
en nu ben ik Environment Artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 


Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard