OKAN toont 'Force'

18 mei 2017 | Door Kta brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten in de kijker KTA Brugge nieuws Activiteiten in de kijker Nieuws Brugge
OKAN toont 'Force'

Op 18 mei 2017 stonden onze OKAN-leerlingen op de planken van de imposante Stadsschouwburg in Brugge. Sinds januari bereidden ze zich elke dinsdagnamiddag in Het Entrepot voor om een prachtig totaalspektakel voor vrienden, familie, leerkrachten en sympathisanten te brengen. Tijdens twaalf workshops in vijf verschillende disciplines (dans, drama, muziek, visuals en kostumering) konden onze anderstalige nieuwkomers hun creativiteit de vrije loop laten gaan. Geen voorgekauwde choreografieën of zoetgevooisde melodieën maakten deel uit van dit verhaal. Het resultaat, de voorstelling FORCE, bracht een eigenzinnige interpretatie van iets wat de internationale gemeenschap bindt: voetbal. Spelen is belangrijker dan scoren, buitenspel is binnen de lijnen. De voorstelling viel in de smaak bij het publiek en onze leerlingen werden getrakteerd op een oorverdovend applaus. Het werd een onvergetelijke ervaring in het kader van de OKAN-lessen rond integratie.

FORCE was een productie van de Batterie en Diversiteitsdienst Brugge in samenwerking met OKAN KTA Brugge, OKAN TIHF Brugge, Cultuurcentrum Brugge en Het Entrepot. Dit project werd door Villa Bota genomineerd voor een Best Of Brugge Award in de categorie ‘studenteactiviteit’.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.700 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
De aanhouder wint! 

Het is gewoon zo dat vele jongeren snel opgeven als een situatie ongemakkelijk/moeilijk wordt. Zo is dat in school en zeker ook in de sport. Het is belangrijk nooit op te geven en je best te doen ook als het moeilijk wordt. Anders ga je er later spijt van hebben dat je het toch niet gedaan hebt.  Ik heb tijdens mijn sport loopbaan ook al moeilijke situaties doorgemaakt maar ik ben steeds blijven verder doen en heb nu deze bekroning. De olympische spelen! Een kinderdroom die is uitgekomen. Daarom zou ik dit graag meegeven aan de jongeren. 

Over het KTA kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. Dankzij deze school kon ik mijn sport combineren met school. Ik kreeg steeds de mogelijkheden om mijn sport zo goed ik kon te beoefenen. Het heeft zeker een belangrijk deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling! Dus heel erg bedankt voor alles!!
 

Ruben Blommaert
Oud-leerling ~ Eindigde zestiende in de discipline paarrijden op de Olympische Winterspelen in PyeongChang 2018.


Ruben Blommaert