6KB mag cultuur opsnuiven in Parijs

25 apr 2018 | Deel op
6KB mag cultuur opsnuiven in Parijs

Op 25 april vertrokken de leerlingen van 6KB (Digital arts, film & entertainment) op een driedaagse culturele uitstap naar Parijs. Deze driedaagse stond in het teken van beeldende kunst, fotografie, architectuur en etnische kunst. Op dag 1 bezochten de leerlingen het Centre Pompidou met zijn prachtige kunstcollectie. Daarnaast bezichtigden de leerlingen verschillende artistieke straten en winkeltjes in de Parijse binnenstad en eindigde hun tocht op de Sacre Coeur en het Montmartre.

Het hoogtepunt voor de leerlingen kwam echter op dag 2. De leerlingen bezochten de Fondation Louis Vuitton (je weet wel, die van de handtassen)  waar Frank Gehry een prachtig gebouw ontwierp. De architecturale rondleiding én vooral de plaatselijke tentoonstelling van Takashi Murakami spraken tot de verbeelding. 

Verschillende andere musea stonden eveneens op de planning voor deze laatste twee dagen en er werd afgesloten met een bezoek aan de Champs-Elysées. Moe maar voldaan keerden de leerlingen nadien huiswaarts met een extra rugzakje aan leuke herinneringen.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
De grootste reden waarom ik graag naar het KTA wou gaan was vooral omdat ik studeren en sport kon combineren. Ik was en ben altijd iemand geweest dat heel graag aan sport deed. Het maakte niet uit wat zo lang ik maar aan sport kon doen. Ik was zeker niet de beste student maar ik kreeg de goeie bijsturing om zo toch de nodige resultaten te behalen. Het is een goeie school om je sport en je studies te combineren. Ook dankzij de vele voetbaltrainingen en de steun van de trainers ben ik de doelman geworden die ik nu ben!

Miguel Van Damme
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Miguel Van Damme