6KB mag cultuur opsnuiven in Parijs

25 apr 2018 | Door Kta brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten in de kijker KTA Brugge nieuws Activiteiten in de kijker Nieuws Brugge
6KB mag cultuur opsnuiven in Parijs

Op 25 april vertrokken de leerlingen van 6KB (Digital arts, film & entertainment) op een driedaagse culturele uitstap naar Parijs. Deze driedaagse stond in het teken van beeldende kunst, fotografie, architectuur en etnische kunst. Op dag 1 bezochten de leerlingen het Centre Pompidou met zijn prachtige kunstcollectie. Daarnaast bezichtigden de leerlingen verschillende artistieke straten en winkeltjes in de Parijse binnenstad en eindigde hun tocht op de Sacre Coeur en het Montmartre.

Het hoogtepunt voor de leerlingen kwam echter op dag 2. De leerlingen bezochten de Fondation Louis Vuitton (je weet wel, die van de handtassen)  waar Frank Gehry een prachtig gebouw ontwierp. De architecturale rondleiding én vooral de plaatselijke tentoonstelling van Takashi Murakami spraken tot de verbeelding. 

Verschillende andere musea stonden eveneens op de planning voor deze laatste twee dagen en er werd afgesloten met een bezoek aan de Champs-Elysées. Moe maar voldaan keerden de leerlingen nadien huiswaarts met een extra rugzakje aan leuke herinneringen.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.700 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
De aanhouder wint! 

Het is gewoon zo dat vele jongeren snel opgeven als een situatie ongemakkelijk/moeilijk wordt. Zo is dat in school en zeker ook in de sport. Het is belangrijk nooit op te geven en je best te doen ook als het moeilijk wordt. Anders ga je er later spijt van hebben dat je het toch niet gedaan hebt.  Ik heb tijdens mijn sport loopbaan ook al moeilijke situaties doorgemaakt maar ik ben steeds blijven verder doen en heb nu deze bekroning. De olympische spelen! Een kinderdroom die is uitgekomen. Daarom zou ik dit graag meegeven aan de jongeren. 

Over het KTA kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. Dankzij deze school kon ik mijn sport combineren met school. Ik kreeg steeds de mogelijkheden om mijn sport zo goed ik kon te beoefenen. Het heeft zeker een belangrijk deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling! Dus heel erg bedankt voor alles!!
 

Ruben Blommaert
Oud-leerling ~ Eindigde zestiende in de discipline paarrijden op de Olympische Winterspelen in PyeongChang 2018.


Ruben Blommaert