6KB mag cultuur opsnuiven in Parijs

25 apr 2018 | Door Kta brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten in de kijker KTA Brugge nieuws Activiteiten in de kijker Nieuws Brugge
6KB mag cultuur opsnuiven in Parijs

Op 25 april vertrokken de leerlingen van 6KB (Digital arts, film & entertainment) op een driedaagse culturele uitstap naar Parijs. Deze driedaagse stond in het teken van beeldende kunst, fotografie, architectuur en etnische kunst. Op dag 1 bezochten de leerlingen het Centre Pompidou met zijn prachtige kunstcollectie. Daarnaast bezichtigden de leerlingen verschillende artistieke straten en winkeltjes in de Parijse binnenstad en eindigde hun tocht op de Sacre Coeur en het Montmartre.

Het hoogtepunt voor de leerlingen kwam echter op dag 2. De leerlingen bezochten de Fondation Louis Vuitton (je weet wel, die van de handtassen)  waar Frank Gehry een prachtig gebouw ontwierp. De architecturale rondleiding én vooral de plaatselijke tentoonstelling van Takashi Murakami spraken tot de verbeelding. 

Verschillende andere musea stonden eveneens op de planning voor deze laatste twee dagen en er werd afgesloten met een bezoek aan de Champs-Elysées. Moe maar voldaan keerden de leerlingen nadien huiswaarts met een extra rugzakje aan leuke herinneringen.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams