Bezoek woon- en zorgcentrum “Ten Boomgaarde”

13 dec 2018 | Door Kta brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten in de kijker KTA Brugge nieuws Activiteiten in de kijker Nieuws Brugge
Bezoek woon- en zorgcentrum “Ten Boomgaarde”

"De Kerstman en kerstvrouwtjes van het tweede jaar Haarzorg – Verzorging Voeding zijn donderdag 13 december naar een woon – en zorgcentrum geweest o.l.v. rendier B. Larock. Vol kerst feelings wandelden de klassen met hun kerstmutsen aan naar ‘Ten Boomgaarde’. Daar aangekomen werden ze hartelijk onthaald door de hoofdverpleegster, Kelly. Ze gaf een rondleiding en legde zo het reilen en zeilen van hun werking uit. De leerlingen stonden versteld van de mooie en soms ontroerende verhalen. Ze namen een kijkje in de kamers, de badkamer, de polyvalente ruimte, de keuken… Elke ruimte liet hen kennis maken met verschillende materialen en informatie. Na de rondleiding trokken de leerlingen erop uit met enkele bewoners. Ze duwden de bejaarden in hun rolstoel op wandeling. Dit bleek niet steeds even makkelijk te zijn met de oneffen voetpaden, avontuur gegarandeerd! De andere leerlingen staken flyers van de kerstmarkt van het WZC in de brievenbussen in de buurt. Ondanks de koude was het een aangename wandeling door de vele warme gesprekken."

De leerlingen hebben een leerrijke en boeiende namiddag beleefd.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams