KTA Brugge en bedrijven leren samen leerlingen solliciteren

26 feb 2019 | Door Kta brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten in de kijker KTA Brugge nieuws Activiteiten in de kijker Nieuws Brugge
KTA Brugge en bedrijven leren samen leerlingen solliciteren

Op dinsdag 26/02/2019 vindt voor de tweede keer een sollicitatiebeurs of JOBexpo plaats in KTA Brugge voor de laatstejaars (6 ASO, TSO, KSO en 7 BSO) van de school.. De organisatie gebeurt in samenwerking met het HR-kantoor Auxilios. Doel is dat de leerlingen hun sociale vaardigheden ontwikkelen en klaargestoomd worden voor sollicitatiegesprekken.

Solliciteren doe je zo!

Tijdens de JOBexpo, die doorgaat in de sportzaal van KTA Brugge, moeten de leerlingen effectief solliciteren bij een aantal vooraf aangeduide bedrijven. Op die manier wordt de werkelijkheid zoveel mogelijk nagebootst.

Voorafgaand aan deze beurs, werden de leerlingen in de loop van januari al met een sollicitatietraining, gegeven door een HR-consultant van Auxilios, klaargestoomd om hun competenties aan de bedrijven te presenteren.

Het doel was om de zesde- en zevendejaarsleerlingen op een interactieve en originele wijze kennis te laten maken met de do's & dont's van een sollicitatiegesprek.

Ook werd tijdens deze training belang gehecht aan de noodzakelijke voorbereiding voor het sollicitatiegesprek.

Heel wat bedrijven zijn bereid om deel te nemen aan de JOBexpo: Politie, Ardo, Verhelst Bouwmaterialen, Bpost, Joris Ide nv, Geysen, AZ Sint-Jan, PepsiCo, Woodwize, TE Connectivity, Educam, CNH, Grafoc, Westvlees, Atelier Dumon …

De leerlingen krijgen 3 bedrijven aangeduid waarbij ze moeten solliciteren. Onmiddellijk na deze sollicitaties krijgen de leerlingen de nodige feedback die voor hen van onschatbare waarde is.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams