KTA Brugge en bedrijven leren samen leerlingen solliciteren

26 feb 2019 | Door KTA Brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten KTA Brugge nieuws Activiteiten Nieuws Brugge
KTA Brugge en bedrijven leren samen leerlingen solliciteren

Op dinsdag 26/02/2019 vindt voor de tweede keer een sollicitatiebeurs of JOBexpo plaats in KTA Brugge voor de laatstejaars (6 ASO, TSO, KSO en 7 BSO) van de school.. De organisatie gebeurt in samenwerking met het HR-kantoor Auxilios. Doel is dat de leerlingen hun sociale vaardigheden ontwikkelen en klaargestoomd worden voor sollicitatiegesprekken.

Solliciteren doe je zo!

Tijdens de JOBexpo, die doorgaat in de sportzaal van KTA Brugge, moeten de leerlingen effectief solliciteren bij een aantal vooraf aangeduide bedrijven. Op die manier wordt de werkelijkheid zoveel mogelijk nagebootst.

Voorafgaand aan deze beurs, werden de leerlingen in de loop van januari al met een sollicitatietraining, gegeven door een HR-consultant van Auxilios, klaargestoomd om hun competenties aan de bedrijven te presenteren.

Het doel was om de zesde- en zevendejaarsleerlingen op een interactieve en originele wijze kennis te laten maken met de do's & dont's van een sollicitatiegesprek.

Ook werd tijdens deze training belang gehecht aan de noodzakelijke voorbereiding voor het sollicitatiegesprek.

Heel wat bedrijven zijn bereid om deel te nemen aan de JOBexpo: Politie, Ardo, Verhelst Bouwmaterialen, Bpost, Joris Ide nv, Geysen, AZ Sint-Jan, PepsiCo, Woodwize, TE Connectivity, Educam, CNH, Grafoc, Westvlees, Atelier Dumon …

De leerlingen krijgen 3 bedrijven aangeduid waarbij ze moeten solliciteren. Onmiddellijk na deze sollicitaties krijgen de leerlingen de nodige feedback die voor hen van onschatbare waarde is.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.750 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start naar en een goede voorsprong in de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden. In mijn laatste jaar, werd mij gevraagd om stage te doen bij 'Rocksteady' in Londen - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games en momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage werd heel snel een 2-jarig contract, en ondertussen werk ik daar nog steeds. Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil, tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, ik was student in de richting Art en Design,
en nu ben ik Environment Artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 


Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard