KTA Brugge en bedrijven leren samen leerlingen solliciteren

26 feb 2019 | Door Kta brugge | Deel op
KTA Brugge en bedrijven leren samen leerlingen solliciteren

Op dinsdag 26/02/2019 vindt voor de tweede keer een sollicitatiebeurs of JOBexpo plaats in KTA Brugge voor de laatstejaars (6 ASO, TSO, KSO en 7 BSO) van de school.. De organisatie gebeurt in samenwerking met het HR-kantoor Auxilios. Doel is dat de leerlingen hun sociale vaardigheden ontwikkelen en klaargestoomd worden voor sollicitatiegesprekken.

Solliciteren doe je zo!

Tijdens de JOBexpo, die doorgaat in de sportzaal van KTA Brugge, moeten de leerlingen effectief solliciteren bij een aantal vooraf aangeduide bedrijven. Op die manier wordt de werkelijkheid zoveel mogelijk nagebootst.

Voorafgaand aan deze beurs, werden de leerlingen in de loop van januari al met een sollicitatietraining, gegeven door een HR-consultant van Auxilios, klaargestoomd om hun competenties aan de bedrijven te presenteren.

Het doel was om de zesde- en zevendejaarsleerlingen op een interactieve en originele wijze kennis te laten maken met de do's & dont's van een sollicitatiegesprek.

Ook werd tijdens deze training belang gehecht aan de noodzakelijke voorbereiding voor het sollicitatiegesprek.

Heel wat bedrijven zijn bereid om deel te nemen aan de JOBexpo: Politie, Ardo, Verhelst Bouwmaterialen, Bpost, Joris Ide nv, Geysen, AZ Sint-Jan, PepsiCo, Woodwize, TE Connectivity, Educam, CNH, Grafoc, Westvlees, Atelier Dumon …

De leerlingen krijgen 3 bedrijven aangeduid waarbij ze moeten solliciteren. Onmiddellijk na deze sollicitaties krijgen de leerlingen de nodige feedback die voor hen van onschatbare waarde is.

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
De grootste reden waarom ik graag naar het KTA wou gaan was vooral omdat ik studeren en sport kon combineren. Ik was en ben altijd iemand geweest dat heel graag aan sport deed. Het maakte niet uit wat zo lang ik maar aan sport kon doen. Ik was zeker niet de beste student maar ik kreeg de goeie bijsturing om zo toch de nodige resultaten te behalen. Het is een goeie school om je sport en je studies te combineren. Ook dankzij de vele voetbaltrainingen en de steun van de trainers ben ik de doelman geworden die ik nu ben!

Miguel Van Damme
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Miguel Van Damme