home  » Nieuws » DIT BEN IK

DIT BEN IK

20 mrt 2019 | Door Kta brugge | Deel op
DIT BEN IK

Onze school werd geselecteerd om deel te nemen aan het nationale erfgoedproject Hoogtewerk, een artistiek project op jongerenmaat in het kader van Erfgoeddag 2019 waarin ambachten centraal staan. Het traject start met kennismakingsateliers in december en mondt uit in een toonmoment op 28 april 2019 tijdens Erfgoeddag.

Als thema kozen we voor Hoogtewerk om de principes van constructie, bouwen, verbinden, mentale uitdagingen te vertalen binnen een creatief erfgoedproject. Het traject is een absolute meerwaarde voor onze school want er liggen veel kansen om dit traject te koppelen aan het leerplan, maar het is ook een opportuniteit voor onze leerlingen om hun culturele bewustzijn te vergroten en artistieke kwaliteiten te verkennen. Ook brengt Hoogtewerk een boeiende en groepsdynamische dynamiek teweeg. Hoe zich dit vertaalt in het project met de jongeren is afhankelijk van de aanpak van de kunstenaar en de inbreng van de school. De discipline van de kunstenaar kan beeld zijn, fotografie, woord ... Het traject daagt de jongeren én de leerkrachten uit om hun grenzen te verleggen.

MUS-E Belgium kiest speciaal voor onze school een kunstenaar uit en samen met de erfgoedcel wordt er bekeken welke inspiratiebronnen er in de regio zijn. Dat zou een interessante stielman kunnen zijn of objecten uit een museum, interessante foto's uit het archief ... Die bronnen voeden het artistieke traject dat de kunstenaar begeleidt. Op zondag 28 april 2019, tijdens Erfgoeddag, krijgt het publiek het werkproces te zien. Hoogtewerk is een prachtige manier om ambacht te beleven in onze school en te tonen aan het brede publiek. Het is ook een kans om de vakmannen van morgen een forum te geven en hun trots op hun traject uit te dragen.

Copyrights: Karel Verhoeven

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
De grootste reden waarom ik graag naar het KTA wou gaan was vooral omdat ik studeren en sport kon combineren. Ik was en ben altijd iemand geweest dat heel graag aan sport deed. Het maakte niet uit wat zo lang ik maar aan sport kon doen. Ik was zeker niet de beste student maar ik kreeg de goeie bijsturing om zo toch de nodige resultaten te behalen. Het is een goeie school om je sport en je studies te combineren. Ook dankzij de vele voetbaltrainingen en de steun van de trainers ben ik de doelman geworden die ik nu ben!

Miguel Van Damme
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Miguel Van Damme