home  » Nieuws » DIT BEN IK

DIT BEN IK

20 mrt 2019 | Door Kta brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten in de kijker KTA Brugge nieuws Activiteiten in de kijker Nieuws Brugge
DIT BEN IK

Onze school werd geselecteerd om deel te nemen aan het nationale erfgoedproject Hoogtewerk, een artistiek project op jongerenmaat in het kader van Erfgoeddag 2019 waarin ambachten centraal staan. Het traject start met kennismakingsateliers in december en mondt uit in een toonmoment op 28 april 2019 tijdens Erfgoeddag.

Als thema kozen we voor Hoogtewerk om de principes van constructie, bouwen, verbinden, mentale uitdagingen te vertalen binnen een creatief erfgoedproject. Het traject is een absolute meerwaarde voor onze school want er liggen veel kansen om dit traject te koppelen aan het leerplan, maar het is ook een opportuniteit voor onze leerlingen om hun culturele bewustzijn te vergroten en artistieke kwaliteiten te verkennen. Ook brengt Hoogtewerk een boeiende en groepsdynamische dynamiek teweeg. Hoe zich dit vertaalt in het project met de jongeren is afhankelijk van de aanpak van de kunstenaar en de inbreng van de school. De discipline van de kunstenaar kan beeld zijn, fotografie, woord ... Het traject daagt de jongeren én de leerkrachten uit om hun grenzen te verleggen.

MUS-E Belgium kiest speciaal voor onze school een kunstenaar uit en samen met de erfgoedcel wordt er bekeken welke inspiratiebronnen er in de regio zijn. Dat zou een interessante stielman kunnen zijn of objecten uit een museum, interessante foto's uit het archief ... Die bronnen voeden het artistieke traject dat de kunstenaar begeleidt. Op zondag 28 april 2019, tijdens Erfgoeddag, krijgt het publiek het werkproces te zien. Hoogtewerk is een prachtige manier om ambacht te beleven in onze school en te tonen aan het brede publiek. Het is ook een kans om de vakmannen van morgen een forum te geven en hun trots op hun traject uit te dragen.

Copyrights: Karel Verhoeven

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams