home  » Nieuws » DIT BEN IK

DIT BEN IK

20 mrt 2019 | Door KTA Brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten KTA Brugge nieuws Activiteiten Nieuws Brugge
DIT BEN IK

Onze school werd geselecteerd om deel te nemen aan het nationale erfgoedproject Hoogtewerk, een artistiek project op jongerenmaat in het kader van Erfgoeddag 2019 waarin ambachten centraal staan. Het traject start met kennismakingsateliers in december en mondt uit in een toonmoment op 28 april 2019 tijdens Erfgoeddag.

Als thema kozen we voor Hoogtewerk om de principes van constructie, bouwen, verbinden, mentale uitdagingen te vertalen binnen een creatief erfgoedproject. Het traject is een absolute meerwaarde voor onze school want er liggen veel kansen om dit traject te koppelen aan het leerplan, maar het is ook een opportuniteit voor onze leerlingen om hun culturele bewustzijn te vergroten en artistieke kwaliteiten te verkennen. Ook brengt Hoogtewerk een boeiende en groepsdynamische dynamiek teweeg. Hoe zich dit vertaalt in het project met de jongeren is afhankelijk van de aanpak van de kunstenaar en de inbreng van de school. De discipline van de kunstenaar kan beeld zijn, fotografie, woord ... Het traject daagt de jongeren én de leerkrachten uit om hun grenzen te verleggen.

MUS-E Belgium kiest speciaal voor onze school een kunstenaar uit en samen met de erfgoedcel wordt er bekeken welke inspiratiebronnen er in de regio zijn. Dat zou een interessante stielman kunnen zijn of objecten uit een museum, interessante foto's uit het archief ... Die bronnen voeden het artistieke traject dat de kunstenaar begeleidt. Op zondag 28 april 2019, tijdens Erfgoeddag, krijgt het publiek het werkproces te zien. Hoogtewerk is een prachtige manier om ambacht te beleven in onze school en te tonen aan het brede publiek. Het is ook een kans om de vakmannen van morgen een forum te geven en hun trots op hun traject uit te dragen.

Copyrights: Karel Verhoeven

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.750 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start naar en een goede voorsprong in de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden. In mijn laatste jaar, werd mij gevraagd om stage te doen bij 'Rocksteady' in Londen - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games en momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage werd heel snel een 2-jarig contract, en ondertussen werk ik daar nog steeds. Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil, tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, ik was student in de richting Art en Design,
en nu ben ik Environment Artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 


Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard