Projectweek Digital Arts

19 mrt 2018 | Door Kta brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten in de kijker KTA Brugge nieuws Activiteiten in de kijker Nieuws Brugge
Projectweek Digital Arts

De leerlingen van de 3e graad KSO, Digital Arts, Film & Entertainment zijn tijdens een creatieve projectweek de confrontatie aangegaan met Werelderfgoedstad Brugge.


Van 19 t.e.m. 23 maart 2018 werd voor het eerst een projectweek georganiseerd waarin de leerlingen, los van vakken of schools gebeuren, zich lieten onderdompelen in cultuur en inspiratie, om daarna zelf te creëren. Voor deze week verhuisden we met 65 leerlingen naar “De Tank”, in het centrum van Brugge. “De Tank” is de werkplek van tientallen jonge Brugse artiesten.


Brugge vormde tijdens de gehele week onze inspiratiebron. Op maandag werden verschillende rondleidingen doorheen het historisch centrum georganiseerd. De rest van de week gingen de leerlingen dan zelf in kleine groepjes aan de slag om een vrij werk te maken gebaseerd op, geïnspireerd door of gemaakt voor een plek in Brugge. De projectweek werd afgesloten met een tentoonstelling “Spot” van deze werken in de exporuimte van “De Tank”. Naast het creëren van een eigen werk werden er aanvullend sprekers, workshops en kleine tussendoortjes aangeboden.

Bekijk zeker het volgende filmpje op Facebook als je onze leerlingen aan het werk wilt zien!

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.700 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
De aanhouder wint! 

Het is gewoon zo dat vele jongeren snel opgeven als een situatie ongemakkelijk/moeilijk wordt. Zo is dat in school en zeker ook in de sport. Het is belangrijk nooit op te geven en je best te doen ook als het moeilijk wordt. Anders ga je er later spijt van hebben dat je het toch niet gedaan hebt.  Ik heb tijdens mijn sport loopbaan ook al moeilijke situaties doorgemaakt maar ik ben steeds blijven verder doen en heb nu deze bekroning. De olympische spelen! Een kinderdroom die is uitgekomen. Daarom zou ik dit graag meegeven aan de jongeren. 

Over het KTA kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. Dankzij deze school kon ik mijn sport combineren met school. Ik kreeg steeds de mogelijkheden om mijn sport zo goed ik kon te beoefenen. Het heeft zeker een belangrijk deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling! Dus heel erg bedankt voor alles!!
 

Ruben Blommaert
Oud-leerling ~ Eindigde zestiende in de discipline paarrijden op de Olympische Winterspelen in PyeongChang 2018.


Ruben Blommaert