Projectweek Digital Arts

19 mrt 2018 | Door Kta brugge | Deel op
Tags: Nieuws Projecten in de kijker KTA Brugge nieuws Activiteiten in de kijker Nieuws Brugge
Projectweek Digital Arts

De leerlingen van de 3e graad KSO, Digital Arts, Film & Entertainment zijn tijdens een creatieve projectweek de confrontatie aangegaan met Werelderfgoedstad Brugge.


Van 19 t.e.m. 23 maart 2018 werd voor het eerst een projectweek georganiseerd waarin de leerlingen, los van vakken of schools gebeuren, zich lieten onderdompelen in cultuur en inspiratie, om daarna zelf te creëren. Voor deze week verhuisden we met 65 leerlingen naar “De Tank”, in het centrum van Brugge. “De Tank” is de werkplek van tientallen jonge Brugse artiesten.


Brugge vormde tijdens de gehele week onze inspiratiebron. Op maandag werden verschillende rondleidingen doorheen het historisch centrum georganiseerd. De rest van de week gingen de leerlingen dan zelf in kleine groepjes aan de slag om een vrij werk te maken gebaseerd op, geïnspireerd door of gemaakt voor een plek in Brugge. De projectweek werd afgesloten met een tentoonstelling “Spot” van deze werken in de exporuimte van “De Tank”. Naast het creëren van een eigen werk werden er aanvullend sprekers, workshops en kleine tussendoortjes aangeboden.

Bekijk zeker het volgende filmpje op Facebook als je onze leerlingen aan het werk wilt zien!

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams