Projectweek Digital Arts

19 mrt 2018 | Door Kta brugge | Deel op
Projectweek Digital Arts

De leerlingen van de 3e graad KSO, Digital Arts, Film & Entertainment zijn tijdens een creatieve projectweek de confrontatie aangegaan met Werelderfgoedstad Brugge.


Van 19 t.e.m. 23 maart 2018 werd voor het eerst een projectweek georganiseerd waarin de leerlingen, los van vakken of schools gebeuren, zich lieten onderdompelen in cultuur en inspiratie, om daarna zelf te creëren. Voor deze week verhuisden we met 65 leerlingen naar “De Tank”, in het centrum van Brugge. “De Tank” is de werkplek van tientallen jonge Brugse artiesten.


Brugge vormde tijdens de gehele week onze inspiratiebron. Op maandag werden verschillende rondleidingen doorheen het historisch centrum georganiseerd. De rest van de week gingen de leerlingen dan zelf in kleine groepjes aan de slag om een vrij werk te maken gebaseerd op, geïnspireerd door of gemaakt voor een plek in Brugge. De projectweek werd afgesloten met een tentoonstelling “Spot” van deze werken in de exporuimte van “De Tank”. Naast het creëren van een eigen werk werden er aanvullend sprekers, workshops en kleine tussendoortjes aangeboden.

Bekijk zeker het volgende filmpje op Facebook als je onze leerlingen aan het werk wilt zien!

printvriendelijke versie

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
De grootste reden waarom ik graag naar het KTA wou gaan was vooral omdat ik studeren en sport kon combineren. Ik was en ben altijd iemand geweest dat heel graag aan sport deed. Het maakte niet uit wat zo lang ik maar aan sport kon doen. Ik was zeker niet de beste student maar ik kreeg de goeie bijsturing om zo toch de nodige resultaten te behalen. Het is een goeie school om je sport en je studies te combineren. Ook dankzij de vele voetbaltrainingen en de steun van de trainers ben ik de doelman geworden die ik nu ben!

Miguel Van Damme
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Miguel Van Damme