Individuele rondleidingen

Wil je graag kennismaken met onze school?

Beste toekomstige leerling en ouder

Door de huidige coronamaatregelen kan onze opendeurdag niet op een gelijkaardige manier zoals voorgaande schooljaren georganiseerd worden. Wij zijn dan ook op zoek gegaan naar een waardevol alternatief om jullie te laten kennismaken met onze prachtige school.

Binnenkort zult u reeds voor een eerste maal kunnen kennismaken met onze school, namelijk via Studio KTA. Een geweldige samenwerking binnen onze schoolmuren. Via een talkshow beantwoorden we vragen die gaan over de eerste graad, het internaat, ons Centrum leren en werken of een pijler. Bij het kiezen van een nieuwe school vinden we het daarnaast ook van groot belang dat u ook eens in het echt kennismaakt met onze school. 

Daarom organiseren wij op zaterdag 24 en zondag 25 april van 09:00 - 17:00 individuele rondleidingen voor ouders en leerlingen die hier nood aan hebben. Met heel veel plezier zal een leerkracht binnen jouw studierichting, iemand uit de leerlingbegeleiding, het internaat of de technisch adviseur (de verantwoordelijke van de studierichting) je mee op pad nemen doorheen het KTA. Nadien helpen wij u graag digitaal verder om uw interesse om te zetten in een definitieve inschrijving. 

Tijdens deze individuele rondleiding achten wij het van groot belang om zowel de regels van social distancing te respecteren alsook de regels inzake hygiëne in acht te nemen. Het dragen van een mondmasker zien wij daarnaast als noodzakelijk! Mogen wij vragen om als bezoeker slechts met maximum drie personen deel te nemen aan de rondleiding.

Een belangrijke opmerking hierbij is dat we de ouders, conform de coronarichtlijnen, in eerste instantie wensen te stimuleren om digitaal in te schrijven. De individuele rondleidingen zijn er dus voor die ouders die zelf om een afspraak tot individuele rondleiding vragen of hulp wensen bij het digitaal inschrijven. 

In onderstaande vragenlijst vragen wij u om drie mogelijke data en tijdstippen door te geven. Op die manier trachten we om zeker op 1 van deze tijdstippen de rondleiding met u te laten doorgaan.

Wij danken u alvast voor uw interesse en hopen u snel te mogen verwelkomen op onze school!
Vraag hier je individuele rondleiding aan!

Infoavond voor leerlingen die de overstap maken uit het basisonderwijs

Infoavond voor leerlingen die de overstap maken uit het basisonderwijs
Wil je graag meer info?

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start en een goede voorsprong naar de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden.

In mijn laatste jaar aan de Howest DAE werd ik gevraagd om stage te doen in Londen bij 'Rocksteady' - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games die momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage is heel snel een 2 jarig contract geworden en ondertussen werk ik daar nog steeds.

Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, was student in de richting Art en Design en ben nu environment artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 

Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard