Verzorging - Derde graad

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

In principe is er geen specifieke vooropleiding vereist maar wanneer je de studierichting voeding-verzorging in de tweede graad hebt gevolgd, is dit een pluspunt.

Profiel van de richting

Deze studierichting bereidt je voor op beroepen in de kinder-, bejaarden-, en thuiszorg

Je leert omgaan met jezelf, collega’s en met mensen die zorg nodig hebben in dagdagelijkse situaties. Je traint in het observeren, rapporteren en in het samenwerken met andere verzorgenden. Je leert over EHBO, gezonde voeding en de basis van dieetleer. Daarnaast leer je ook meer over het klaarmaken van kindervoeding en andere maaltijden, die tegelijkertijd gezond én lekker zijn.

Tijdens stages maak je kennis met je toekomstige werksituatie en op school word je wegwijs gemaakt in sociaal recht, je rechten en plichten, gezondheidsrecht…

Een geschiktheidsverklaring is immers nodig voor deze opleiding.  Een arts, aangesteld door de school, dient dit attest uit te reiken vóór 1 oktober van het schooljaar. Schrijf je je later in, dan dient dit attest onmiddellijk uitgereikt te worden.

Stage

De leerlingen die het vijfde en zesde middelbaar Verzorging volgen, hebben 10 weken blokstage. 

Mogelijke vervolgopleiding

Doorstromen kan naar het zevende specialisatiejaar Thuis-en bejaardenzorg waar je een diploma secundair onderwijs kunt behalen.

Daarnaast kan je ook starten met een graduaatsopleiding of kan je reeds aan het werk in de verzorgingssector.

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Twee jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams