Sportspecialisatie zeesporten

Algemene informatie

In samenwerking met het Maerlant Atheneum in Blankenberge organiseren wij de sportspecialisatie zeesporten.

Leerlingen kunnen instappen vanaf het eerste middelbaar A. Vanaf de tweede graad kunnen leerlingen kiezen tussen Sportwetenschappen ASO, Zeesportwetenschappen ASO en de studierichting LO & Sport TSO - optie Zeesport.

Bij Sportwetenschappen (ASO) is er 4 uur watersport/zeesport voorzien per lesweek, in de studierichting lichamelijke opvoeding en sport zijn dat 6 uur watersporten (naast de 7 u. andere sporten).

In de lente en in het najaar staan o.a. golfsurfen, windsurfen, zeilen, SUP, roeien, wakeboarden, kitesurfen (derde graad) ... op het programma.

In de winter is dat vooral theorie, zwemmen en zeilwagen-rijden. Ook jongeren zonder voorkennis van deze sporten zijn welkom in deze studierichtingen! We delen de groep immers bij elk onderdeel op in gevorderden en beginners.

Er is een wel zwemproef en een uithoudingstest voorzien als instapproef.

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Twee jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams