Auto (Basismechanica) - Tweede graad

Vooropleiding

Alle leerlingen met interesse in mechanica zijn meer dan welkom in deze studierichting Basismechanica. 

Indien je in het tweede middelbaar de keuze hebt gemaakt voor Elektromechanica dan behoor je tot de grootste keuzegroep en zit je hier zeker op je plaats. 
 

Profiel van de richting

In deze studierichting maak je kennis met diverse basistechnieken die in de eerste plaats binnen de mechanische beroepen gesitueerd zijn.

Je leert voldoende inzichten, basisvaardigheden en attitudes verwerven in mechanica, lassen, constructie en elektriciteit. Hiermee ben je goed voorbereid om in de derde graad een vervolgopleiding in de studiegebieden auto, carrosserie, werktuigmachines of elektrische installaties aan te vatten.

Bovendien maak je ook kennis met fiets- en bromfietstechnieken alsook carrosserie- en autotechnieken. Je leert er reëel, doelgericht, projectmatig werken alsook probleemoplossend denken en handelen. De theoretische begrippen worden proefondervindelijk en praktijkgericht benaderd. De praktijkopdrachten/projecten worden aantrekkelijk en uitdagend gemaakt.

Daarnaast leer je ook meer over de verschillende soorten bewegingen, cijfermatige informatie verwerken, werktekeningen lezen en interpreteren, bewerkingen uitvoeren volgens de regels van een goed vakmanschap en een werkstuk meten en controleren met aangepast gereedschap, kortom alle basisbeginselen die een goed vakman nodig heeft.

Finaal leer je ook omgaan met informatie, technische systemen en gereedschappen. 

Mogelijke vervolgopleiding

In de derde graad kan men via deze studierichting terecht in verschillende afdelingen, zoals auto, carrosserie, werktuigmachines en elektrische installaties.

 

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Twee jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams