Digital Design, Print & Sign - Derde graad

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

Het is aangewezen om na de tweede graad Digital Design, Print & Sign de overstap te maken naar de derde graad binnen deze opleiding.

Daarnaast kun je ook instromen vanuit andere studierichtingen. 
 

Profiel van de richting

De studierichting Digital Design, Print & Sign is het vroegere Publiciteitsgrafiek

De leerlingen worden opgeleid voor een taak in de dienstverlenende reclame-, communicatie- en presentatiebranche bij bedrijven of organisaties die voor allerlei sectoren visuele presentaties verzorgen, onder andere publiciteitsbureaus, presentatiebureaus, printbedrijven... . Dit veronderstelt dat je zelf in staat bent om opdrachten te analyseren en te interpreteren zodat jezelf geschikte visuele maatregelen en vormen kan realiseren en die ook maximaal kan communiceren.

Na het zesde middelbaar heb je voldoende competenties om inzetbaar te zijn als medewerker binnen de betrokken sector.

Deze opleiding vormt in eerste instantie de basis voor het specialisatiejaar Digital Design, Print & Sign. Na het specialisatiejaar ben je nog beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Deze opleiding kan tevens leiden tot het ontwikkelen van nodige competenties en kwalificaties om eventueel verder te studeren. Beeldende vormgeving, plastische opvoeding en project kunstvakken zijn hier de meest voor de hand liggende richtingen.

Stage

De leerlingen die het vijfde middelbaar Digital Design, Print & Sign volgen, hebben 1 dag per week alternerende stage vanaf januari. 

De leerlingen die het zesde middelbaar Digital Design, Print & Sign volgen, hebben 1 dag per week alternerende stage vanaf september. 

Mogelijke vervolgopleiding

Na de derde graad stroom je normaalgezien door naar het specialisatiejaar Digital Design, Print & Sign

Daarnaast kun je ook starten met een graduaatsopleiding of kan je reeds aan de slag gaan in een beletteringsbedrijf of een ontwerpbureau.

Laptopproject

Vanaf schooljaar 2020 - 2021 ondersteunen wij ons digitaal kloppend hart met een laptopproject. 

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor deze specifieke richting is een meer performant toestel (een laptop) met welbepaalde specificaties nodig. Onze school biedt deze laptop via haar webshop aan, maar deze laptops zijn slechts een suggestie. Dit betekent dat, voor deze specifieke richting, jullie vrij zijn om een ander toestel te kopen dan de gesuggereerde laptop, zolang de specificaties gelijkaardig zijn.

Om de beste service te garanderen, gaan wij als school met een partner in zee: The Rent Company. Deze partner staat in voor de webshop, waar je de keuze zal kunnen maken om een toestel te huren of aan te kopen. Dankzij deze partnership kunnen wij jullie kortingen aanbieden, die je anders via de winkel zou mislopen. Daarnaast houdt de service bijvoorbeeld in dat meteen een vervangtoestel aangeboden wordt, indien er zich iets met jouw toestel voordoet - zo kan je snel verder meevolgen in de klas!

Omdat wij ook belang hechten aan transparantie, geven wij onderstaand ook graag een indicatie van de kost:

Voor de leerlingen van Digital Design, Print & Sign raden we een Dell Precision 3540 i7 aan. Deze kost 1304,00, aangevuld met een servicekost van ongeveer € 4,00 per maand. Via de webshop zal je een formule kunnen kiezen die voor jullie het beste werkt: kopen of huren over één of meerdere jaren. Daarnaast mag en kan je uiteraard ook zelf een laptop meenemen naar school als deze voldoet aan de laptopspecificaties. Let wel dat onze partner enkel zijn goede service en garantie kan bieden voor toestellen gekocht of gehuurd via onze webshop.
Download hier de informatie- en bestelflyer!

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start en een goede voorsprong naar de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden.

In mijn laatste jaar aan de Howest DAE werd ik gevraagd om stage te doen in Londen bij 'Rocksteady' - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games die momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage is heel snel een 2 jarig contract geworden en ondertussen werk ik daar nog steeds.

Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, was student in de richting Art en Design en ben nu environment artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 

Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard