Business Economics (Economie-wetenschappen) - Derde graad

Live opendeurdag

De ideale vooropleiding

De ideale vooropleiding is Business Economics (Economische Wetenschappen) in de tweede graad, maar je kan ook instromen uit elke doorstroom finaliteit. Instromen vanuit een dubbele finaliteit is een stuk moeilijker omdat er een grote achterstand is voor wiskunde, wetenschappen en talen.

Profiel van de richting

Wil jij weten hoe de grote wereld echt werkt? Hoe een succesvol bedrijf gerund wordt? Waarom ondernemers zoals Elon Musk in de krant staan terwijl anderen stilletjes verdwijnen? Wil je weten hoe jij later succesvol wordt? Of wil je weten waarom sommige landen meer welvaart kennen dan andere? Welke spelregels er gelden in de wereld van de internationale handel? Of ben je eerder geïnteresseerd in hoe we onze rijkdom beter kunnen verdelen? Dan ben je bij economie derde graad aan het juiste adres!

Je komt er in aanraking met bedrijfseconomie waarbij je zult leren hoe de businesswereld echt werkt. Je krijgt er ook een pakket algemene economie met als doel inzicht te verwerven in het economisch beleid en in de actualiteit. Samen zorgt dit voor ruim voldoende bagage voor verdere studies. Dit kan in economische richtingen maar dankzij je sterke basisvorming en je economische skills blijft er geen enkele deur voor jou gesloten.

Ondernemerschap blijft altijd prikkelen. Denk maar aan alle jonge ondernemers die ervoor durven gaan: Fresh in Brugge, Cherry Picker Store Crownboard …

Ook in de derde graad kan je deze richting combineren met sport of je favoriete sportspecialisatie.

Infobrochure

Wens je meer informatie over onze pijler Business?
Neem een kijkje in onze infobrochure!

Lessentabel

Benieuwd uit welke uren deze richting is opgebouwd?
Neem een kijkje in onze infobrochure!

Laptopproject

Onze school gelooft in een digitale toekomst, en verweeft IT & innovatie als rode draad doorheen al haar pijlers. Daarom gaan alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen dagelijks met hun eigen toestel aan de slag.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor de leerlingen binnen de doorstroom-finaliteit van onze Business-pijler (Business Economics) is een Chromebook verplicht.

Via de webshop hieronder kan u een Chromebook huren of kopen.
Bestel voor 15 juli om zeker te zijn dat we tijdens de eerste schoolweek samen kunnen starten! 

Nog vragen?
In het document 'Veelgestelde vragen' hiernaast vind je gegarandeerd een antwoord!
Info over ons laptopproject binnen de volledige school

Naar de webshop voor een Chromebook

Een Chromebook huren of kopen

Veelgestelde vragen over het laptopproject

FAQ - Een antwoord op jouw vragen!

Algemene sport of een sportspecialisatie?

Heb je een hart voor sport? Wil je schoolgaan combineren met heel wat beweging? Dan is de studierichting Lichamelijke opvoeding en sport zeker iets voor jou. 

Bij ons op school kun je enerzijds kiezen voor algemene sport of anderzijds voor een sportspecialisatie.

Volgende sportspecialisaties zijn bij ons op school mogelijk: 🏓Sport algemeen, 🏀 basketbal, 💃🏻 dans,🤸‍♀️ gymnastiek, 🏇🏾 paardrijden, 🎾 tennis, âš½ï¸ voetbal, 🚴🏻 wielrennen, 🏊‍♀️ zwemmen (enkel in de tweede en derde graad).
 
Klik hier om de verschillende sportspecialisaties te ontdekken

Mogelijke vervolgopleiding?

Je wordt toegelaten tot alle Se-n-Se-opleidingen van hetzelfde studiegebied waarin je het diploma secundair onderwijs hebt behaald. Je mag ook starten in een graduaatsopleiding, professionele bacheloropleiding of academische bacheloropleiding.

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start naar en een goede voorsprong in de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden. In mijn laatste jaar, werd mij gevraagd om stage te doen bij 'Rocksteady' in Londen - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games en momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage werd heel snel een 2-jarig contract, en ondertussen werk ik daar nog steeds. Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil, tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, ik was student in de richting Art en Design,
en nu ben ik Environment Artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 


Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard