Business support (organisatie en logistiek) - Tweede graad

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

Starten kan je vanaf elke basisoptie in het tweede middelbaar. Wanneer je in 2B de keuze hebt gemaakt voor de optie business is dit een meerwaarde, maar zeker geen must. 

Daarnaast is er geen specifieke vooropleiding vereist.

Profiel van de richting

De studierichting Business Support is het Kantoor van vroeger.

Heb jij interesse in het bedrijfsleven? Dan zit je hier zeker op de juiste plaats! 

​De studierichting Business Support biedt een praktijk- en bedrijfsgerichte vorming die een flexibele inzet op de arbeidsmarkt mogelijk maakt.

Hierbij ligt de focus vooral op bedrijfscommunicatie, administratieve vaardigheden en uitvoerende taken.

In het derde jaar leer je mensen te ontvangen, verkoopsgesprekken te voeren, werken met softwaretoepassingen en binnen de logisiteke sector taken uit te voeren zoals de ontvangst en opslag van goederen.

In het vierde jaar is er een ruim pakket aan talen voorzien die inzetten op de communicatieve vaardigheden. Binnen het vak toegepaste economie maakt een leerling uitgebreid kennis met de handelsdocumenten en de boekhouding. Het vak kantoortechnieken vormt de meer praktijkgerichte component in de opleiding. Administratieve medewerkers dienen taken uit te voeren met een hoge mate van nauwkeurigheid. Naast de noodzakelijk beroepscompetenties worden ook de attitudes en vaardigheden sterk gewaardeerd. 

Mogelijke vervolgopleiding

Na de tweede graad Business Support kun je doorstromen naar de derde graad Business Support (Kantoor) (BSO), maar ook naar de derde graad Business Sales (Verkoop DBSO).

Laptopproject

Onze school gelooft in een digitale toekomst, en verweeft IT & innovatie als rode draad doorheen al haar pijlers. Daarom gaan alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen met hun eigen toestel aan de slag.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor de leerlingen die starten in Business Support suggereren we een Dell Latitude.

Wie hier vragen over heeft, kan steeds terecht bij laptopbalie@ktabrugge.be!

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams