Business support (Kantoor) - Derde graad

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

De ideale vooropleiding is de tweede graad Business Support (Kantoor). Uiteraard is dit enkel en alleen een pluspunt, maar geen vereiste. 

Daarnaast moet je wel geslaagd zijn in het vierde middelbaar (A- of B-attest).
 

Profiel van de richting

De studierichting Business Support is het vroegere Kantoor.

In de derde graad Business Support verschuift het accent naar de administratieve verwerking van de documentenstroom, in het bijzonder in het kader van het logistieke proces. Leerlingen die afstuderen in de studierichting Business support met verworven competenties op het gebied van logistiek hebben betere perspectieven op de arbeidsmarkt. Ook specialiseer je je verder in verkooptechnieken.

Via je stage leer je het bedrijfsleven van binnenuit kennen en vergroot je je kennis en werkervaring. Hierdoor krijg je de finesses van de computer steeds beter onder de knie en leer je steeds beter zakelijk communiceren in verschillende talen.


Stage

De leerlingen die het vijfde middelbaar Business Support volgen, hebben 1 halve dag per week stage vanaf september. 

De leerlingen die het zesde middelbaar Business Support volgen, hebben 1 dag per week  stage vanaf september. 

Mogelijke vervolgopleiding

Doorstromen kan naar het specialisatiejaar Business Support (kantooradministratie en gegevensbeheer).

Daarnaast kan je ook starten aan een graduaatsopleiding of kan je aan het werk in één van volgende jobs: administratief medewerker, algemeen bediende, bediende in openbare dienst, commercieel medewerker, medewerker boekhouding, medewerker openbare financiën, receptionist, typist…  
 

Laptopproject

Onze school gelooft in een digitale toekomst, en verweeft IT & innovatie als rode draad doorheen al haar pijlers. Daarom gaan alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen met hun eigen toestel aan de slag.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor de leerlingen die starten in Business Support suggereren we een Dell Latitude.

Wie hier vragen over heeft, kan steeds terecht bij laptopbalie@ktabrugge.be!

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams