Business IT (Bedrijf en Organisatie) - Tweede graad

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

De ideale vooropleiding voor Business IT in de tweede graad is 2A Business. Daarnaast is het ook mogelijk om in te stromen vanuit een andere 2A-opleiding. 
 

Profiel van de richting

​De studierichting Business IT bereidt de leerlingen voor op verschillende studierichtingen in de derde graad binnen het domein Economie en organisatie.

In deze polyvalente opleiding ligt de klemtoon op een ruime bedrijfseconomische vorming met veel aandacht voor de praktijk van het zakendoen, de technieken van boekhouding, de binnen- en buitenlandse handel, de toegepaste informatica …

Het bedrijfsleven hecht ook veel belang aan een vlotte communicatie – zowel mondeling als schriftelijk – in de eigen taal maar ook in vreemde talen  zoals Engels en Frans. 

In Business IT leer je hoe een bedrijf praktisch georganiseerd is. De bedrijfsgerichte vorming met boekhouden, toegepaste informatica, zakelijke communicatie,… staat centraal. Daarnaast leer je rekenvaardigheden toepassen binnen de handelssector. Men verwacht ook dat je ordelijk en nauwkeurig kunt werken.

Bovendien is er ook een focus op allerhande zaken met betrekking tot de boekhouding van een bedrijf:
  • Zo leer je de financiële dagboeken bijhouden, voorraadbeheer, facturatie…
  • Je leert financiële verrichtingen registreren in een dubbele boekhouding, manueel en met een boekhoudpakket op de computer.
  • Je krijgt inzicht in de functie van boekhouden voor kostenberekening en als instrument voor het voeren van een beleid in een bedrijf.

In het vak economie leer je dan meer over de economische bedrijvigheid, monetair beleid, groei en conjunctuur, consumenten- en producentengedrag, kopen en verkopen, ondernemingsvormen, verzekeringen, markten en prijzen…

Finaal leer je ook meer over kantoortechnieken zoals onthaal, (elektronische) postbehandeling, klasseren, vergaderen, verslaggeving, facturering, PR en communicatie, aankoopformaliteiten … en leer je het magazijn en de leveranciers- en klantenadministratie organiseren.

De verschillende klantentypes, de verkoopsvormen van kleinhandel tot e-commerce, de goederen en hun eigenschappen, de kassa …komen aan bod in verkoopstechnieken.

Infobrochure

Wens je meer informatie over onze pijler Business?
Neem een kijkje in onze infobrochure!

Lessentabel

Benieuwd uit welke uren deze richting is opgebouwd?
Ontdek de lessentabel hier!

Laptopproject

Onze school gelooft in een digitale toekomst, en verweeft IT & innovatie als rode draad doorheen al haar pijlers. Daarom gaan alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen dagelijks met hun eigen toestel aan de slag.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor de leerlingen binnen de arbeidsmarkt- en dubbele finaliteit van onze Business-pijler (Business IT & Business Support) is (dus vanaf het derde middelbaar) een laptop in lijn met de Dell Latitude verplicht.

Via de webshop hieronder kan u een Dell Latitude huren of kopen.
Bestel voor 15 juli om zeker te zijn dat we tijdens de eerste schoolweek samen kunnen starten! 

Nog vragen?
In het document 'Veelgestelde vragen' hiernaast vind je gegarandeerd een antwoord!
Info over ons laptopproject binnen de volledige school

Naar de webshop voor een Dell Latitude

Een Dell Latitude kopen of huren

Veelgestelde vragen over het laptopproject

FAQ - Een antwoord op jouw vragen!

Mogelijke vervolgopleiding

Na de tweede graad Business IT kun je doorstromen naar de derde graad Business IT.

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start naar en een goede voorsprong in de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden. In mijn laatste jaar, werd mij gevraagd om stage te doen bij 'Rocksteady' in Londen - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games en momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage werd heel snel een 2-jarig contract, en ondertussen werk ik daar nog steeds. Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil, tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, ik was student in de richting Art en Design,
en nu ben ik Environment Artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 


Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard