Business IT (Boekhouden-Informatica ) - Derde graad

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

De ideale vooropleiding is de tweede graad Business IT (Bedrijf en organisatie). Toch kan je ook instromen uit elke ASO-richting en andere TSO-richtingen

Profiel van de richting

De studierichting Business IT (Boekhouden–Informatica) beoogt een dubbel doel: enerzijds is deze studierichting een voorbereiding op het hoger onderwijs. Anderzijds bereidt deze studierichting jou voor op een professionele loopbaan binnen een bedrijf.

Naast interesse voor boekhouden en toegepaste informatica wordt er verwacht dat je logisch, pragmatisch en analytisch kunt denken en ordelijk en nauwkeurig kunt omgaan met cijfers.

Economie, wiskunde, informatica en boekhouding, kortom de handelsvakken, vormen allen de basis om deze bovenstaande doelstellingen te realiseren. Daarnaast ligt een groot accent op recht en wetgeving binnen toegepaste economie. In vergelijking met de tweede graad worden in de derde graad de handelsaspecten verder uitgewerkt. De combinatie van alle handelsvakken uit de derde graad maakt dat alle onderwerpen uit de “Leerstof bedrijfsbeheer in het secundair onderwijs” aan bod komen en de leerlingen hierdoor het attest bedrijfsbeheer behalen. 

Binnen boekhouden ligt er voornamelijk een nadruk op de boekhouding bij de start van een onderneming, boekhoudkundige verrichtingen bij het runnen van de onderneming, de boekhouding als beleidsinstrument...

Daarnaast wordt er binnen informatica gefocust op elektronische communicatie, databanken, toepassingssoftware (rekenblad, ontwikkelen van een toepassing)...

Stage

De leerlingen die het zesde middelbaar Business IT volgen, hebben twee weken blokstage voor de paasvakantie. 

Infobrochure

Wens je meer informatie over onze pijler Business?
Neem een kijkje in onze infobrochure!

Lessentabel

Benieuwd uit welke uren deze richting is opgebouwd?
Ontdek de lessentabel hier!

Laptopproject

Onze school gelooft in een digitale toekomst, en verweeft IT & innovatie als rode draad doorheen al haar pijlers. Daarom gaan alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen dagelijks met hun eigen toestel aan de slag.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor de leerlingen binnen de arbeidsmarkt- en dubbele finaliteit van onze Business-pijler (Business IT & Business Support) is (dus vanaf het derde middelbaar) een laptop in lijn met de Dell Latitude verplicht.

Via de webshop hiernaast kan u een Dell Latitude huren of kopen.
Bestel voor 15 juli om zeker te zijn dat we tijdens de eerste schoolweek samen kunnen starten! 

Nog vragen?
In het document 'Veelgestelde vragen' hiernaast vind je gegarandeerd een antwoord!
Info over ons laptopproject binnen de volledige school

Naar de webshop voor een Dell Latitude

Een Dell Latitude kopen of huren

Veelgestelde vragen over het laptopproject

FAQ - Een antwoord op jouw vragen!

Mogelijke vervolgopleiding

Na de studierichting Business IT wordt je toegelaten tot alle Se-n-Se-opleidingen binnen hetzelfde studiegebied. Daarnaast kan je ook starten in een graduaatsopleiding, professionele bacheloropleiding of academische bacheloropleiding. 

Verder kan je ook aan de slag als bijvoorbeeld boekhouder of ICT-medewerker.

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start naar en een goede voorsprong in de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden. In mijn laatste jaar, werd mij gevraagd om stage te doen bij 'Rocksteady' in Londen - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games en momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage werd heel snel een 2-jarig contract, en ondertussen werk ik daar nog steeds. Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil, tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, ik was student in de richting Art en Design,
en nu ben ik Environment Artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 


Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard