Bouw - Hout - Eerste graad

Ideale vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding nodig, iedereen kan instappen.

Profiel van de richting

In de eerste graad bouw maken we kennis met het beroep metser in de brede zin van het woord. We leren de basisgereedschappen uit de bouwsector correct gebruiken. We gaan projectmatig te werk en combineren het theoretische met het praktische. We leren eenvoudige bouwconstructies zoals een tuintafel, tuinmuur of brievenbus niet alleen uit te voeren maar ook uit te tekenen. Naast metselwerk komen we ook in aanraking met ijzervlechten en betonneren.

In het beroepenveld hout maken we kennis met de brede waaier van de beroepen in de houtsector: timmerman, meubelmaker, binnen- en buitenschrijnwerker, dakwerker,…. Ook hier maken we projectmatig vele verschillende oefeningen zoals een puzzel, nestkastje, bijzettafeltje. Tijdens het doorlopen van alle projecten leren we alle basisgereedschappen zoals b.v. beitel, zagen, schroevendraaiers op een correcte manier gebruiken en bij welke bewerking we ze toepassen.

We schaven ons technisch inzicht bij door eenvoudige plannen en tekeningen te leren lezen en gebruiken.

Mogelijke vervolgopleiding

Tweede graad bouw of hout zijn een logisch vervolg op deze richting. Overschakelen naar een andere studierichting binnen het BSO kan nog steeds maar wordt best vooraf besproken.

Lessentabel

Naam vak Aantal uren
Levensbeschouwelijke vakken 2 uur
Frans 2 uur
Lichamelijke opvoeding 3 uur
Plastische opvoeding 1 uur
Project algemene vakken 8 uur
TV/PV Hout 9 uur
TV/PV Bouw 9 uur
TOTAAL 34 uur

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
De aanhouder wint! 

Het is gewoon zo dat vele jongeren snel opgeven als een situatie ongemakkelijk/moeilijk wordt. Zo is dat in school en zeker ook in de sport. Het is belangrijk nooit op te geven en je best te doen ook als het moeilijk wordt. Anders ga je er later spijt van hebben dat je het toch niet gedaan hebt.  Ik heb tijdens mijn sport loopbaan ook al moeilijke situaties doorgemaakt maar ik ben steeds blijven verder doen en heb nu deze bekroning. De olympische spelen! Een kinderdroom die is uitgekomen. Daarom zou ik dit graag meegeven aan de jongeren. 

Over het KTA kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. Dankzij deze school kon ik mijn sport combineren met school. Ik kreeg steeds de mogelijkheden om mijn sport zo goed ik kon te beoefenen. Het heeft zeker een belangrijk deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling! Dus heel erg bedankt voor alles!!
 

Ruben Blommaert
Oud-leerling ~ Eindigde zestiende in de discipline paarrijden op de Olympische Winterspelen in PyeongChang 2018.


Ruben Blommaert