Business economics (Economische wetenschappen) - Tweede graad

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

Wanneer je in 2A de keuze hebt gemaakt voor 2A Business is dit een meerwaarde, maar zeker geen must. 

Instromen vanuit een andere 2A opleiding is ook mogelijk.
 

Profiel van de richting

Denk je graag volledig out of the box? Heb je oog voor het gat in de markt?! Ben je mondig en kun je met een computer overweg? En zit je bovendien boordevol creatieve ideeën?!  Dan is de riching Business economics iets voor jou.

In het derde jaar is economische wetenschappen een studierichting uit de finaliteit doorstroom, domein overschrijdend. Dit wil zeggen dat je als doel voor ogen hebt om later nog verder te studeren. Naast een brede algemene vorming komen in het specifiek gedeelte elementen van economische wetenschappen (algemene economie en bedrijfswetenschappen) aan bod. Dit wordt aangevuld met wiskunde als voorbereiding op een uitgebreid pakket wiskunde in de derde graad (in de richting economie-wiskunde) wanneer de modernisering van het secundair onderwijs daar een feit is. In het vierde jaar bouw je heel wat theoretische achtergrondkennis op met het oog op verder studeren.

Naast een brede algemene vorming komen in het specifiek gedeelte elementen van economie en wetenschappen aan bod.

Je kan business economics bovendien combineren met je favoriete sport of een sportspecialisatie. 

Algemene sport of een sportspecialisatie?

Heb je een hart voor sport? Wil je schoolgaan combineren met heel wat beweging? Dan is de studierichting Business Economics in combinatie met je favoriete sport zeker iets voor jou. 

Bij ons op school kun je enerzijds kiezen voor algemene sport of anderzijds voor een sportspecialisatie.

Volgende sportspecialisaties zijn bij ons op school mogelijk: 🏓Sport algemeen, 🏀 basketbal, 💃🏻 dans, 🤸‍♀️ gymnastiek, ðŸ hockey (nieuw in de eerste graad), 🏇🏾 paardrijden, 🎾 tennis, âš½ï¸ voetbal, 🚴🏻 wielrennen, 🏊‍♀️ zwemmen (enkel tweede en derde graad).
Klik hier om de verschillende sportspecialisaties te ontdekken

Mogelijke vervolgopleiding?

Doorstromen kan naar de derde graad ASO Business economics (Economie-wetenschappen). 

Laptopproject

Onze school gelooft in een digitale toekomst, en verweeft IT & innovatie als rode draad doorheen al haar pijlers. Daarom gaan alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen met hun eigen toestel aan de slag.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor de leerlingen die starten in Business Economics is een Chromebook nodig.

Wie hier vragen over heeft, kan steeds terecht bij laptopbalie@ktabrugge.be!

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams