Wetenschappen-topsport - Derde graad

Ideale vooropleiding

Je komt uit een tweede graad topsport en je beschikt over een topsportstatuut.

Profiel van de richting

Met het aanbieden van wetenschappen topsport willen we talentrijke sportieve jongeren de mogelijkheid bieden om een kwaliteitsvolle sportspecifieke opleiding (tactisch, technisch, conditioneel en mentaal) in relatie tot een gereglementeerde studieloopbaan te volgen met maximale kansen tot slagen.

Aan de leerlingen met bijzonder talent voor voetbal wordt de kans geboden om onderwijs te volgen dat een volledige en harmonieuze persoonlijkheidsontwikkeling nastreeft waarbij algemeen secundair onderwijs combineerbaar is met de specifieke topsportopleiding en waarbij zowel de studiemogelijkheden als de beroepsfinaliteiten behouden blijven.

Aan vakken van de basisvorming wordt niet geraakt, de toekomst van deze leerlingen mag niet gehypothekeerd worden. Indien deze jongeren uiteindelijk niet voor een topsportcarrière in aanmerking komen omdat zij de vooropgestelde sportieve einddoelen niet behaalden, blijven wij hen een studiecarrière met toekomst garanderen.

Het hoofddoel is de leerlingen op deze jeugdige leeftijd degelijk voor te bereiden op de zwaardere fysieke en mentale belastingen die zij zullen ondervinden in hun specifieke topsportopleiding en om een evenwicht te vinden tussen topsport en studie.

Mogelijke vervolgopleiding

In wetenschappen-topsport wordt een basispakket aangeboden dat je voorbereid op het behalen van zowel een bachelor- als een masterdiploma. Wetenschappen-topsport bereid je eveneens voor op tewerkstelling in verschillende beroepsgerichte sectoren of je kan aan de slag als professionele beroepssporter.

Lessentabel

Naam vak Aantal uren Aantal uren
  Vijfde middelbaar Zesde middelbaar
Levensbeschouwelijke vakken 2 uur 2 uur
Aardrijkskunde 1 uur 1 uur
Geschiedenis 1 uur 1 uur
Frans 2 uur 2 uur
Engels 2 uur 2 uur
Nederlands 3 uur 3 uur
Wiskunde 4 uur 4 uur
Biologie 2 uur 1 uur
Fysica 2 uur 2 uur
Chemie 1 uur 2 uur
Topsport, inclusief L.O. 12 uur 12 uur
TOTAAL 32 uur 32 uur

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
De grootste reden waarom ik graag naar het KTA wou gaan was vooral omdat ik studeren en sport kon combineren. Ik was en ben altijd iemand geweest dat heel graag aan sport deed. Het maakte niet uit wat zo lang ik maar aan sport kon doen. Ik was zeker niet de beste student maar ik kreeg de goeie bijsturing om zo toch de nodige resultaten te behalen. Het is een goeie school om je sport en je studies te combineren. Ook dankzij de vele voetbaltrainingen en de steun van de trainers ben ik de doelman geworden die ik nu ben!

Miguel Van Damme
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Miguel Van Damme