Schilderen en decoratie- Tweede graad

Ideale vooropleiding

Maakte je in de eerste graad B de keuze voor de basisoptie Schilderen en decoratie Schilderen en decoratie (Engineering) dan is dit een pluspunt, maar niet noodzakelijk. Alle leerstof uit de eerste graad wordt herhaald, een specifieke vooropleiding hoeft niet.

Profiel van de richting

Kies voor een toekomst met kleurrijke ambities!

Als schilder-decorateur ga je niet alleen het uitzicht van de locatie bepalen, maar zal je ook inspelen op het gevoel van de mensen die er moeten wonen, werken, feesten, spelen, studeren,… kortom: leven.

Verras jezelf en je omgeving door een beroep te kiezen waar kennis, creativiteit en een “open mind” van belang zijn. Gebruik die troeven om een kleurrijke toekomst tegemoet te gaan.

Deze praktische opleiding is bedoeld voor leerlingen die graag de handen uit de mouwen steken en later nieuwbouw en bestaande gebouwen willen afwerken en verfraaien.

Je maakt kennis met verschillende aspecten van interieurdecoratie zoals kleuren kiezen en combineren. Je ontwerpt eenvoudige decoraties op verschillende ondergronden, je bent creatief en ontwikkelt ‘oog voor kleur, motieven, accenten, details…’. Je leert behangen, schilderen en het uitvoeren van decoratieve technieken. In het derde en vierde middelbaar leer je schilder- en decoratieopdrachten begrijpen, voorbereiden, uitvoeren en afwerken. Netjes en nauwkeurig leren werken is essentieel.

Mogelijke vervolgopleiding

De studierichting Schilderen en decoratie in de derde graad sluit naadloos aan bij deze opleiding.

Live opendeurdag

Laptopproject

Onze school gelooft in een digitale toekomst, en verweeft IT & innovatie als rode draad doorheen al haar pijlers. Daarom gaan alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen met hun eigen toestel aan de slag.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor de leerlingen die starten in Schilderen en decoratie is een Chromebook nodig.

Wie hier vragen over heeft, kan steeds terecht bij laptopbalie@ktabrugge.be!

Like us on Facebook!

Volg jij onze afdeling Schilderen en Decoratie al op Facebook?

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams