Schilderwerk en decoratie- Tweede graad

Ideale vooropleiding

De opleiding decoratie-verkoop en kantoor van de eerste graad is een pluspunt, maar niet noodzakelijk. Alle leerstof uit de eerste graad wordt kort herhaald, een specifieke vooropleiding hoeft niet.

Profiel van de richting

Kies voor een toekomst met kleurrijke ambities!

Als schilder-decorateur ga je niet alleen het uitzicht van de locatie bepalen, maar zal je ook inspelen op het gevoel van de mensen die er moeten wonen, werken, feesten, spelen, studeren,… kortom: leven.

Verras jezelf en je omgeving door een beroep te kiezen waar kennis, creativiteit en een "open mind" van belang zijn. Gebruik die troeven om een kleurrijke toekomst tegemoet te gaan.

Deze praktische opleiding is bedoeld voor leerlingen die graag de handen uit de mouwen steken en later nieuwbouw en bestaande gebouwen willen afwerken en verfraaien. Je maakt kennis met verschillende aspecten van interieurdecoratie zoals kleuren kiezen en combineren. Je ontwerpt eenvoudige decoraties op verschillende ondergronden, je bent creatief en ontwikkelt ‘oog voor kleur, motieven, accenten, details…’. Je leert behangen, schilderen en het uitvoeren van decoratieve technieken. In de tweede graad leer je schilder- en decoratieopdrachten begrijpen, voorbereiden, uitvoeren en afwerken. Netjes en nauwkeurig leren werken is essentieel.

Mogelijke vervolgopleiding

Schilderwerk en decoratie derde graad sluit naadloos aan bij deze opleiding.

Lessentabel

Naam vak Aantal uren
Levensbeschouwelijke vakken 2 uur
Lichamelijke opvoeding 2 uur
Project Algemene Vakken 6 uur
Frans 2 uur
SPECIFIEK GEDEELTE  
TV/PV Schilderen en decoratie 22 uur
TOTAAL 34 uur

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.700 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
De aanhouder wint! 

Het is gewoon zo dat vele jongeren snel opgeven als een situatie ongemakkelijk/moeilijk wordt. Zo is dat in school en zeker ook in de sport. Het is belangrijk nooit op te geven en je best te doen ook als het moeilijk wordt. Anders ga je er later spijt van hebben dat je het toch niet gedaan hebt.  Ik heb tijdens mijn sport loopbaan ook al moeilijke situaties doorgemaakt maar ik ben steeds blijven verder doen en heb nu deze bekroning. De olympische spelen! Een kinderdroom die is uitgekomen. Daarom zou ik dit graag meegeven aan de jongeren. 

Over het KTA kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. Dankzij deze school kon ik mijn sport combineren met school. Ik kreeg steeds de mogelijkheden om mijn sport zo goed ik kon te beoefenen. Het heeft zeker een belangrijk deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling! Dus heel erg bedankt voor alles!!
 

Ruben Blommaert
Oud-leerling ~ Eindigde zestiende in de discipline paarrijden op de Olympische Winterspelen in PyeongChang 2018.


Ruben Blommaert