Schilderwerk en decoratie- Tweede graad

Ideale vooropleiding

De opleiding decoratie-verkoop en kantoor van de eerste graad is een pluspunt, maar niet noodzakelijk. Alle leerstof uit de eerste graad wordt kort herhaald, een specifieke vooropleiding hoeft niet.

Profiel van de richting

Kies voor een toekomst met kleurrijke ambities!

Als schilder-decorateur ga je niet alleen het uitzicht van de locatie bepalen, maar zal je ook inspelen op het gevoel van de mensen die er moeten wonen, werken, feesten, spelen, studeren,… kortom: leven.

Verras jezelf en je omgeving door een beroep te kiezen waar kennis, creativiteit en een "open mind" van belang zijn. Gebruik die troeven om een kleurrijke toekomst tegemoet te gaan.

Deze praktische opleiding is bedoeld voor leerlingen die graag de handen uit de mouwen steken en later nieuwbouw en bestaande gebouwen willen afwerken en verfraaien. Je maakt kennis met verschillende aspecten van interieurdecoratie zoals kleuren kiezen en combineren. Je ontwerpt eenvoudige decoraties op verschillende ondergronden, je bent creatief en ontwikkelt ‘oog voor kleur, motieven, accenten, details…’. Je leert behangen, schilderen en het uitvoeren van decoratieve technieken. In de tweede graad leer je schilder- en decoratieopdrachten begrijpen, voorbereiden, uitvoeren en afwerken. Netjes en nauwkeurig leren werken is essentieel.

Mogelijke vervolgopleiding

Schilderwerk en decoratie derde graad sluit naadloos aan bij deze opleiding.

Lessentabel

Naam vak Aantal uren
Levensbeschouwelijke vakken 2 uur
Lichamelijke opvoeding 2 uur
Project Algemene Vakken 6 uur
Frans 2 uur
SPECIFIEK GEDEELTE  
TV/PV Schilderen en decoratie 22 uur
TOTAAL 34 uur

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
De grootste reden waarom ik graag naar het KTA wou gaan was vooral omdat ik studeren en sport kon combineren. Ik was en ben altijd iemand geweest dat heel graag aan sport deed. Het maakte niet uit wat zo lang ik maar aan sport kon doen. Ik was zeker niet de beste student maar ik kreeg de goeie bijsturing om zo toch de nodige resultaten te behalen. Het is een goeie school om je sport en je studies te combineren. Ook dankzij de vele voetbaltrainingen en de steun van de trainers ben ik de doelman geworden die ik nu ben!

Miguel Van Damme
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Miguel Van Damme