Auto (Elektriciteit) - Tweede graad

Live opendeurdag

Vooropleiding

Maakte je in de eerste graad B de keuze voor de basisoptie elektromechanica dan is dit een pluspunt, maar niet noodzakelijk. Alle leerstof uit de eerste graad wordt herhaald. Een specifieke vooropleiding is niet nodig.
 

Profiel van de richting

Moderne voertuigen bevatten steeds meer technische snufjes en ook de voertuigen zelf worden steeds vaker elektrisch gestuurd of onder een hybride vorm. Hierdoor ontstaat met de modernisering van het secundair onderwijs een verschuiving van studiegebied in de tweede graad wat betreft de context auto.

Tot nu toe kon je basismechanica binnen een context auto volgen als vooropleiding voor auto en carrosserie. Zoals nu in het vierde jaar nog steeds het geval is. Vanaf het derde jaar valt de context auto voortaan binnen het studiegebied elektriciteit. Dit vormt dan voortaan ook de onderbouw voor de richting onderhoudsmechanica auto en elektriciteit in de derde graad. Om ook naadloos aan te kunnen sluiten in de derde graad koetswerk werd een stukje plaatbewerking in het curriculum van de tweede graad auto voorzien.

Auto is een studierichting die uitermate geschikt is voor leerlingen met interesse in techniek en in het bijzonder in elektrische installaties en technische handelingen aan auto’s. Leerlingen gaan vooral aan de slag met technische realisaties. Ze maken kennis met o.a. verschillende materialen, gereedschappen en technieken en realiseren constructies en/of installaties, al dan niet met behulp van ICT

Mogelijke vervolgopleiding

In de derde graad kan men via deze studierichting terecht in verschillende afdelingen, zoals auto, carrosserie en elektrische installaties.

 

Laptopproject

Onze school gelooft in een digitale toekomst, en verweeft IT & innovatie als rode draad doorheen al haar pijlers. Daarom gaan alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen met hun eigen toestel aan de slag.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor de leerlingen die starten in Auto is een Chromebook nodig.

Wie hier vragen over heeft, kan steeds terecht bij laptopbalie@ktabrugge.be!

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams