Bouw (Ruwbouw) - Derde graad

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

In principe is er geen specifieke vooropleiding vereist maar de opleiding tweede graad bouw is een pluspunt.

Profiel van de richting

Deze studierichting is gericht op de praktijk van de bouwsector in het algemeen. Zowel op het vlak van metselen, bekisten en ijzer binden verwerf je kennis en praktijkervaring. De praktijk en de technische vakken zoals tekenen, plannen, bestek rekenen, bekisten … worden projectmatig aangeleerd. 

Je bestudeert en leert verschillende bouwknopen en al doende de mogelijkheden van verschillende materialen kennen, zo leer je inzicht krijgen in de complexe oefeningen. Alle fasen van de ‘opdracht tot realisatie’ leer je uitvoeren: van planning, schetsen en tekenen, over prijs berekenen tot opmeten, maken en afwerken van de oefening.

Tijdens de opdrachten in de praktijkzaal en tijdens je stages kan je verder bekwamen in het zelfstandig werken en in het steeds handiger worden als bouwvakker. 

Stage

Vijfde middelbaar: Vanaf het tweede trimester - 1 dag per week stage 
esde middelbaar: Vanaf september - 1 dag per week stage

Mogelijke vervolgopleiding

Doorstromen kan naar het zevende specialisatiejaar Renovatie bouw waar je een diploma secundair onderwijs kunt behalen. Daarnaast kan je ook starten aan een graduaatsopleiding of kan je aan het werk in de bouwsector. 

Laptopproject

Ontdek hier meer info

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams