Schilderwerk en decoratie - Derde graad

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

Wanner je graag de studierichting Schilderwerk en decoratie wenst te volgen, is er geen specifieke vooropleiding vereist.

Daarnaast is het wel een pluspunt mocht je in de tweede graad Schilderwerk en decoratie hebben gevolgd. 

Profiel van de richting

Kies voor een toekomst met kleurrijke ambities!

Verras jezelf en je omgeving door een beroep te kiezen waar kennis, creativiteit en een "open mind" van belang zijn. Gebruik die troeven om een kleurrijke toekomst tegemoet te gaan.

Deze praktische opleiding is bedoeld voor leerlingen die graag de handen uit de mouwen steken en later nieuwbouw en bestaande gebouwen willen afwerken en verfraaien. Zowel tijdens de praktijklessen als tijdens de stage leer je oude verflagen verwijderen, plamuren, gevels en interieurs schilderen, wand- en vloerbekleding aanbrengen, behangen... Daarnaast oefen je ook op het aanbrengen van hout- en marmerimitatie en op patineren.

Gedurende je opleiding maak je bovendien ook kennis met verschillende aspecten van interieurdecoratie. Finaal zal je ook verantwoordelijk zijn voor de totaalrealisatie van renovatieprojecten gaande van ontwerp tot uitvoering.

Stage


De leerlingen die het vijfde middelbaar Schilderwerk en decoratie volgen, hebben 1 dag per week alternerende stage vanaf januari. 

De leerlingen die het zesde middelbaar Schilderwerk en decoratie volgen, hebben 1 dag per week alternerende stage vanaf september. 

Mogelijke vervolgopleiding

Na de derde graad Schilderwerk en decoratie kan je doorstromen naar het specialisatiejaar Decoratie en restauratie schilderwerken .

Bovendien behaal je na je specialisatiejaar ook je diploma secundair onderwijs.

Daarnaast kan je ook starten aan een graduaatsopleiding of kan je aan het werk in de sector. 

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Twee jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams