Bio-ecologische bouwafwerking - Specialisatiejaar

Profiel van de richting

KTA Brugge is de enige GO!-school in West-Vlaanderen die deze unieke studierichting aanbiedt.

Werk je graag in de buitenlucht? Wil je leren metselen, ijzerbinden, bekisten en betegelen?

Dan is de richting bouw iets voor jou. Je wordt opgeleid tot een polyvalente bouwvakker en leert omgaan met een grote variatie aan technieken in een gevarieerde werkomgeving. Via stages en bedrijfsopleidingen kom je direct op de werkvloer terecht en leer je zowel zelfstandig werken als werken in een team. Bovendien is de bouw - en renovatiemarkt in volle expansie; de sector schreeuwt om goedgeschoolde arbeiders.

Bouw mee aan de toekomst!

Het bio-ecologisch bouwen vraagt om een groter bewustzijn van ons allen: het gebruik van (on)uitputtelijke natuurlijke basisgrondstoffen, gezonde en veilige technieken, composteerbare of herbruikbare materialen. De jeugd komt op voor het klimaat, terecht! KTA Brugge steunt hen hierin door dit specialisatiejaar aan te bieden. Binnen deze opleiding specialiseren jongeren zich in de bio-ecologische en natuurlijke afwerkingstechnieken in de bouw. 

Jongren die voor deze studierichting kiezen, verwerven de juiste attitude om zorgvuldig om te gaan met bio-ecologisch bouwmateriaal. 
 

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
De grootste reden waarom ik graag naar het KTA wou gaan was vooral omdat ik studeren en sport kon combineren. Ik was en ben altijd iemand geweest dat heel graag aan sport deed. Het maakte niet uit wat zo lang ik maar aan sport kon doen. Ik was zeker niet de beste student maar ik kreeg de goeie bijsturing om zo toch de nodige resultaten te behalen. Het is een goeie school om je sport en je studies te combineren. Ook dankzij de vele voetbaltrainingen en de steun van de trainers ben ik de doelman geworden die ik nu ben!

Miguel Van Damme
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Miguel Van Damme