Industriële houtbewerking - Specialisatiejaar

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

De ideale vooropleiding is de derde graad Houtbewerking.

Profiel van de richting

Ben je handig en creatief? Spreken constructies in alle mogelijke vormen je aan? Dan is het specialisatiejaar industriële houtbewerking ongetwijfeld een richting die je sterk zal boeien.

Je wordt opgeleid tot een polyvalent houtbewerker. Dit behelst zowel schrijnwerk als interieurbouw. Zo leer je bv. daken en meubels maken. Via stages kom je direct op de werkvloer terecht en leer je zowel mee te draaien in een bestaand bedrijf als zelfstandig te werken. De vraag naar goede ambachtslui in de houtverwerkende sector is groot en het aanbod blijft klein. Dus aan werkgelegenheid is er geen gebrek.

In dit praktisch specialisatiejaar leer je hoe hout industrieel verwerkt wordt. Je raakt vertrouwd met de allernieuwste machines die gebruikt worden in de industriële productieprocessen (automatisatie en seriewerk…). Je leert hoe deze machines het best worden opgesteld om zo goed mogelijk te kunnen produceren. Je leert ze onderhouden en veilig bedienen.

Stage

De leerlingen die het specialisatiejaar Industriële houtbewerking volgen, hebben 1 dag per week alternerende stage vanaf september en een blokstage van twee weken voor de paasvakantie.  

Mogelijke vervolgopleiding

Je kan starten aan een graduaats- of bacheloropleiding aan de hogeschool of je kan aan het werk in de houtsector.

Je behaalt ook je diploma secundair onderwijs.

Laptopproject

Onze school gelooft in een digitale toekomst, en verweeft IT & innovatie als rode draad doorheen al haar pijlers. Daarom gaan alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen met hun eigen toestel aan de slag.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor de leerlingen die starten in industriële houtbewerking is een Chromebook nodig.

Wie hier vragen over heeft, kan steeds terecht bij laptopbalie@ktabrugge.be!

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams