Digital Arts, Film & Entertainment (Beeldende en architecturale kunsten) - Tweede graad

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

Wanneer je in 2A de keuze hebt gemaakt voor 2A Art & Design is dit een meerwaarde, maar zeker geen must. Alle leerstof uit de eerste graad wordt bovendien kort herhaald.

Iedereen met een creatieve geest is meer dan welkom in Digital Arts, Film & Entertainment. 

Profiel van de richting

Wie zoeken wij?

Ben je gefascineerd door de wereld van 2D-en 3D-ontwerp, animatie, (game)architectuur, webdesign en applicaties, reclame, film & entertainment? Ben je een creatieve duizendpoot? Zit ontwerpen in je bloed? Bezit je een grote dosis fantasie, doorzettingsvermogen en werklust? Heb je oog voor detail en afwerking? Ben je geïnteresseerd in het échte’ camerawerk om een basis te leggen voor bijvoorbeeld een reportage, kortfilm of videoclip ? 

Dan is Digital arts, film & entertainment (DAFE) de richting van je dromen!

Waarnemingstekenen

Tekenvaardigheden vormen een onmisbare ruggesteun voor de andere ateliervakken.

Grafisch Ontwerp (2D) 

Je krijgt inzicht in compositie en beeldtaal. Je leert logo’s, affiches, folders enz ontwerpen. Vanuit een briefing bedenk je creatieve concepten die je vormgeeft met een juiste typografie en rake beeldtaal. Fotografie scherpt je manier van kijken extra aan.

3D-ontwerp

Je leert hoe je kan modeleren en computergraphics kan ontwerpen via texturen en belichting. Er worden huizen, steden of decors gecreëerd waarin eenvoudige figuren of voertuigen kunnen geplaatst worden. 

Animatie

In de lessen animatie breng je je eigen ontwerp tot leven. Aan de hand van creatieve oefeningen komen de belangrijkste principes van animatie aan bod.

Film

Je ziet het hele filmproces: verzin verhalen, bedien de camera, plaats licht en werk alles tot in de puntjes af in de montage. Lights! Camera! Action

Mogelijke vervolgopleiding

We laten je gedurende vier jaar proeven van verschillende ‘digital arts’. Je leert zeer uiteenlopende creatieve vaardigheden.

Hierdoor kan je jouw ideeën gemakkelijk vertalen in sterke beelden en bovendien ontdekken waar jouw talent zit. Je leert plannen en omgaan met deadlines.

Deze creativiteit en diversiteit in de opleiding is een grote troef bij het maken van keuzes in het hoger onderwijs en op de werkvloer.

Creatievelingen, filmmakers, animatoren, webdesigner, grafische en 3D ontwerpers bieden een grote meerwaarde in diverse sectoren zoals media en televisie, reclame, design visualisering, arhitectuur, animatiestudio’s ,..
.
Mogelijke vervolgopleiding

Derde graad Digital arts KSO

Na de derde graad KSO

Digital arts & entertainment, Devine, Productontwikkeling , Binnenhuisarhitectuur, afdelingen in hoger academies, animatie, montage, film en regie, camera, enz.

Laptopproject

Vanaf schooljaar 2020 - 2021 ondersteunen wij ons digitaal kloppend hart met een laptopproject. Dit betekent dat wij ervoor gekozen hebben dat de leerlingen van 3 Digital Arts, Film & Entertainment met hun eigen toestel aan de slag zullen gaan.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor enkele specifieke richtingen is een meer performant toestel (een laptop) met welbepaalde specificaties nodig. Onze school biedt ook voor deze richtingen een toestel aan, maar deze laptops zijn slechts een suggestie. Dit betekent dat, voor deze specifieke richtingen, jullie vrij zijn om een ander toestel te kopen dan de gesuggereerde laptops, zolang de specificaties gelijkaardig zijn. 

Om de beste service te garanderen, gaan wij als school met een partner in zee: The Rent Company. Deze partner staat in voor de webshop, waar je de keuze zal kunnen maken om een toestel te huren of aan te kopen. Dankzij deze partnership kunnen wij jullie kortingen aanbieden, die je anders via de winkel zou mislopen. Daarnaast houdt de service bijvoorbeeld in dat meteen een vervangtoestel aangeboden wordt, indien er zich iets met jouw toestel voordoet - zo kan je snel verder meevolgen in de klas!

Zodra jouw inschrijving in onze school voltooid is, zal je via onze webshop een toestel kunnen reserveren. Alle toestellen worden de eerste schooldag op school geleverd, zodat we samen van start kunnen gaan!

Omdat wij ook belang hechten aan transparantie, geven wij onderstaand ook graag een indicatie van de kost:

 
  • Voor de leerlingen van 3 Digital Arts, Film & Entertainment kiezen we voor een Dell Precision 3540 i7. Deze kost 1304,00, aangevuld met een servicekost van ongeveer € 4,00 per maand. Via de webshop zal je een formule kunnen kiezen die voor jullie het beste werkt: kopen of huren over één of meerdere jaren. Daarnaast mag en kan je uiteraard ook zelf een laptop meenemen naar school als deze voldoet aan de laptopspecificaties. Let wel dat onze partner enkel zijn goede service en garantie kan bieden voor toestellen gekocht of gehuurd via onze webshop.
Download hier de informatie- en bestelflyer!

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Twee jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams