Grafi- en crossmedia (Grafische technieken) - Tweede graad

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

Wanneer je in 2A de keuze hebt gemaakt voor 2A Art & Design is dit een meerwaarde, maar zeker geen must. Alle leerstof uit de eerste graad wordt bovendien kort herhaald.

Iedereen met een creatieve geest is meer dan welkom in Grafi- en Crossmedia. 

Profiel van de richting

De studierichting Grafi- en crossmedia is het vroegere Grafische media.

In het derde en vierde middelbaar Grafi- en crossmedia krijg je een brede grafische basisopleiding op het vlak van het ontwerpen, vormgeven en zelfstandig realiseren van grafische eindproducten. Zo leer je in de praktijk alle stappen van het drukproces: ontwerpen, elektronische opmaak, drukvormvervaardiging, drukken en afwerken (snijden, nieten, inbinden). Het behalen van vooropgestelde deadlines zijn hierin een belangrijke factor.

Je leert onder andere een huisstijl van een bedrijf (logo, kleur, lettertype, look) uitwerken en dit zowel in het drukwerk als op online presentaties toepassen. Je ontwikkelt je creatieve skills tijdens het ontwerpen van onder andere affiches, verpakkingen, T-shirtbedrukkingen, skateboards, ... Daarnaast maak je ook kennis met typografie en tekstverwerking. Hierdoor kan je tekst, tabellen en dergelijke meer op een esthetische manier schikken en opmaken. Je leert ook internettoepassingen zoals webdesign, presentatiesoftware... Photoshop, Illustrator, Indesign en After Effect passeren hierbij de revue.

In onze drukkerij ga je dan weer aan de slag met druktechnieken zoals typo- en zeefdruk. Maar ook offset, printing-on-demand en computergestuurd drukken zijn voor jou na deze studierichting geen onbekende meer.

Mogelijke vervolgopleiding

Na de tweede graad Grafi- en crossmedia kan je doorstromen naar Grafi - en Crossmedia in de derde graad.

Laptopproject

Onze school gelooft in een digitale toekomst, en verweeft IT & innovatie als rode draad doorheen al haar pijlers. Daarom gaan alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen met hun eigen toestel aan de slag.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor de leerlingen die starten in Grafi- en crossmedia suggereren we een Dell Precision.

Wie hier vragen over heeft, kan steeds terecht bij laptopbalie@ktabrugge.be!

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams