Digital Arts, Film & Entertainment (Toegepaste beeldende kunst) - Derde graad

Live opendeurdag

Ideale vooropleiding

De ideale vooropleiding is de tweede graad Digital Arts, Film & Entertainment .

Profiel van de richting

Wie zoeken wij?

Ben je gefascineerd door de wereld van 2D-en 3D-ontwerp, animatie, film, games & entertainment? Ben je een creatieve duizendpoot? Zit ontwerpen in je bloed? Bezit je een grote dosis fantasie, doorzettingsvermogen en werklust? Heb je oog voor detail en afwerking? Ben je geïnteresseerd in het échte’ camerawerk om een basis te leggen voor bijvoorbeeld een reportage, kortfilm of videoclip? Heb je interesse om een stap verder te zetten in 3D?
Dan is Digital arts, film & entertainment (DAFE) de richting van je dromen!

Waarnemingstekenen

Ideeën zet je eerst in potlood op papier. Die tekeningen vormen een onmisbare basis voor de andere ateliervakken: inzicht in basisconstructies, perspectieftekenen, schaduw- en kleurweergave, anatomie van het menselijk lichaam...

Digitaal tekenen

Je leert digitaal tekenen met een tekentablet.

Animatie

In de lessen animatie breng je je eigen ontwerp tot leven. Aan de hand van creatieve oefeningen komen de belangrijkste principes van animatie aan bod.

3D

Je leert objecten en omgevingen modeleren in 3D. Je voegt materialen, licht en texturen toe om fotorealistische renders te maken.

Keuze tussen twee optievakken vanaf de derde graad 

Film (optievak)

Je ziet het hele filmproces: je verzint verhalen, je bedient de camera, je plaatst licht en werkt alles tot in de puntjes af in de montage. Lights! Camera! Action!

Game Design (optievak)

In het keuzevak Game Design gaan we dieper in op 3D visualisatie. Bij de ontwikkeling van je eigen games leer je de basis van het programmeren.

Mogelijke vervolgopleiding

We laten je gedurende vier jaar proeven van verschillende ‘digital arts’. Je leert zeer uiteenlopende creatieve vaardigheden.

Hierdoor kan je jouw ideeën gemakkelijk vertalen in sterke beelden en bovendien ontdekken we waar jouw talent zit. Daarnaast leer je ook plannen en omgaan met deadlines.

Deze creativiteit en diversiteit in de opleiding is een grote troef bij het maken van keuzes in het hoger onderwijs.

Creatievelingen, filmmakers, animatoren, 3D ontwerpers bieden een grote meerwaarde in diverse sectoren zoals media en televisie, reclame, design visualisering, architectuur, animatiestudio’s ,..

Vervolgopleidingen

Digital Arts & Entertainment, Multimedia & Communicatietechnologie, Audiovisuele kunsten, Animatie, Film, Productontwikkeling, Binnenhuisarchitectuur,...

Laptopproject

Vanaf schooljaar 2020 - 2021 ondersteunen wij ons digitaal kloppend hart met een laptopproject. 

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor deze specifieke richting is een meer performant toestel (een laptop) met welbepaalde specificaties nodig. Onze school biedt deze laptop via haar webshop aan, maar deze laptops zijn slechts een suggestie. Dit betekent dat, voor deze specifieke richting, jullie vrij zijn om een ander toestel te kopen dan de gesuggereerde laptop, zolang de specificaties gelijkaardig zijn.

Om de beste service te garanderen, gaan wij als school met een partner in zee: The Rent Company. Deze partner staat in voor de webshop, waar je de keuze zal kunnen maken om een toestel te huren of aan te kopen. Dankzij deze partnership kunnen wij jullie kortingen aanbieden, die je anders via de winkel zou mislopen. Daarnaast houdt de service bijvoorbeeld in dat meteen een vervangtoestel aangeboden wordt, indien er zich iets met jouw toestel voordoet - zo kan je snel verder meevolgen in de klas!

Omdat wij ook belang hechten aan transparantie, geven wij onderstaand ook graag een indicatie van de kost:

Voor de leerlingen van Digital Arts, Film & Entertainment raden we een Dell Precision 3540 i7 aan. Deze kost 1304,00, aangevuld met een servicekost van ongeveer € 4,00 per maand. Via de webshop zal je een formule kunnen kiezen die voor jullie het beste werkt: kopen of huren over één of meerdere jaren. Daarnaast mag en kan je uiteraard ook zelf een laptop meenemen naar school als deze voldoet aan de laptopspecificaties. Let wel dat onze partner enkel zijn goede service en garantie kan bieden voor toestellen gekocht of gehuurd via onze webshop.
Download hier de informatie- en bestelflyer!

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start en een goede voorsprong naar de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden.

In mijn laatste jaar aan de Howest DAE werd ik gevraagd om stage te doen in Londen bij 'Rocksteady' - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games die momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage is heel snel een 2 jarig contract geworden en ondertussen werk ik daar nog steeds.

Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, was student in de richting Art en Design en ben nu environment artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 

Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard