Business - Economics (Economie-wetenschappen)

De ideale vooropleiding

De ideale vooropleiding is Business economics (Economie) in de tweede graad, maar je kan ook instromen uit elke ASO-richting. Instromen vanuit een TSO- of KSO-richting is een stuk moeilijker omdat er een grote achterstand is voor wiskunde, wetenschappen en talen.

Profiel van de richting

Wil jij weten hoe de grote wereld echt werkt? Hoe een succesvol bedrijf gerund wordt? Waarom ondernemers zoals Elon Musk in de krant staan terwijl anderen stilletjes verdwijnen? Wil je weten hoe jij later succesvol wordt? Of wil je weten waarom sommige landen meer welvaart kennen dan andere? Welke spelregels er gelden in de wereld van de internationale handel? Of ben je eerder geïnteresseerd in hoe we onze rijkdom beter kunnen verdelen? Dan ben je bij economie derde graad aan het juiste adres!

Je komt er in aanraking met bedrijfseconomie waarbij je zult leren hoe de businesswereld echt werkt. Je krijgt er ook een pakket algemene economie met als doel inzicht te verwerven in het economisch beleid en in de actualiteit. Samen zorgt dit voor ruim voldoende bagage voor verdere studies. Dit kan in economische richtingen maar dankzij je sterke basisvorming en je economische skills blijft er geen enkele deur voor jou gesloten.

Ondernemerschap blijft altijd prikkelen. Denk maar aan alle jonge ondernemers die ervoor durven gaan: Fresh in Brugge, Cherry Picker Store Crownboard …

Ook in de derde graad kan je deze richting combineren met sport of je favoriete sportspecialisatie.

Algemene sport of een sportspecialisatie?

Heb je een hart voor sport? Wil je schoolgaan combineren met heel wat beweging? Dan is de studierichting Lichamelijke opvoeding en sport zeker iets voor jou. 

Bij ons op school kun je enerzijds kiezen voor algemene sport of anderzijds voor een sportspecialisatie.

Volgende sportspecialisaties zijn bij ons op school mogelijk: 🏓Sport algemeen, 🏀 basketbal, 💃🏻 dans,🤸‍♀️ gymnastiek,🏏 hockey (nieuw in de eerste graad),  ðŸ‡ðŸ¾ paardrijden, 🎾 tennis, âš½ï¸ voetbal, 🚴🏻 wielrennen, 🏊‍♀️ zwemmen (enkel in de tweede en derde graad).
 
Klik hier om de verschillende sportspecialisaties te ontdekken

Mogelijke vervolgopleiding?

Je wordt toegelaten tot alle Se-n-Se-opleidingen van hetzelfde studiegebied waarin je het diploma secundair onderwijs hebt behaald. Je mag ook starten in een graduaatsopleiding, professionele bacheloropleiding of academische bacheloropleiding.

Live opendeurdag

Laptopproject

Onze school gelooft in een digitale toekomst, en verweeft IT & innovatie als rode draad doorheen al haar pijlers. Daarom gaan alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen met hun eigen toestel aan de slag.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. Voor de leerlingen die starten in Business Economics is een Chromebook nodig.

Wie hier vragen over heeft, kan steeds terecht bij laptopbalie@ktabrugge.be!

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams