Se-n-Se Esthetische lichaamsverzorging

Ideale vooropleiding

 De ideale vooropleiding is de derde graad Wellness & schoonheid

Profiel van de richting

Esthetische lichaamsverzorging biedt specialisatie op drie vlakken:
  • Lichaams-, huid- en gelaatsverzorging via de studie van huid-, voedings- en dieetleer, de lymfedrainage en ontspannende shiatsumassage.
  • Voetverzorging
  • Grime

Je leert er creatief, modebewust en eigentijds optreden, deskundig raad geven en verantwoord doorverwijzen, vlot commercieel en klantgericht denken, met oog voor veiligheid, milieu en hygiëne. Je krijgt verkooptechniek, je leert over de verplichtingen als zelfstandige, over aspecten van gezondheid, milieu en fiscaal-juridische aspecten.

In het vak ‘gelaatsverzorging-manicure’ leer je over verzorging met etherische oliën, klei en algenproducten, gecombineerd met drainage van het gelaat, shiatsumassage met aromatische oliën. Je leert technieken voor speciale maquillage (feestmaquillage met fantasie, kunstwimpers en kleuren van wimpers, face- en bodypainting, maquillage van speciale groepen als ballet, theater).

In het vak ‘grime’ leer je de verschillende producten, gereedschappen en technieken kennen. Je leert over belichtingseffecten, transformaties (wijzigingen aan neus, mond, ...), verschillen tussen mensentypes, littekens en brandwonden verbergen, karakter- en sprookjesgrime, kindergrime. Je leert speciale behandelingen als peeling, camouflage, lymfedrainage, relaxatie, figuurcorrectie, shiatsu en andere oosterse massages, kuurbehandelingen, thalassotherapie.

In het vak ‘voetverzorging’ leer je over voetonderzoek en diagnose van belangrijke afwijkingen, specifieke verzorgingstechnieken, kunstnagels, voetzoolmassage.

* Deze studierichting is onder voorbehoud.

Mogelijke vervolgopleiding

Na deze richting kan je meteen aan het werk als Grimeur-kapper, medewerker kuuroord of schoonheidsadviseur. 

Laptopproject

Ontdek hier meer info

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Drie jaar geleden (januari 2018) moest ik beginnen nadenken over de studie- en schoolkeuze voor mijn zoon die toen in het zesde leerjaar zat. Zelf had hij al aangegeven dat hij naar KTA Brugge wou, en de richting sportspecialisatie zwemmen wou volgen.

Mijn oudste dochter zat toen al in het vierde middelbaar in een school in de buurt waar wij wonen. Een kleine school waar iedereen iedereen kent. KTA Brugge schrikte mij enorm af gezien de school een heel grote school is, met wel 3 x  meer leerlingen dan bij grote zus op school.

Gezien de richting sportspecialisatie zwemmen wel de ideale richting bleek te zijn voor mijn zoon, heb ik hem met een klein hartje laten vertrekken. Ik vreesde dat hij in de massa zou opgaan, maar al heel gauw bleek dat ik als ouder van alles goed geïnformeerd werd en dat eender welk vraag ook heel snel beantwoord werd.

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en mijn zoon voelt zich heel goed in KTA Brugge. Happy kids = happy mom!

Sévrine Adams
Mama van Maxime


Sévrine Adams