Bouw - Tweede graad

Ideale vooropleiding

De opleiding hout-bouw van de eerste graad is een pluspunt maar niet noodzakelijk. Alle leerstof uit de eerste graad wordt kort herhaald , een specifieke vooropleiding hoeft niet.

Profiel van de richting

Bouw is een zeer praktische studierichting met de focus op basisvaardigheden. De praktijk en de technische vakken worden projectmatig aangeleerd, tekenen, bestek rekenen, metselen, bekisten, ijzer binden, vloeren en pleisteren.

In het eerste jaar ligt de nadruk op handvaardigheden. De basisvaardigheden van elk onderdeel worden in kleine oefeningen aangeleerd. De leerlingen dienen vooral praktische vaardigheden en attitudes te verwerven.

In het tweede jaar ligt de klemtoon op gecombineerde oefeningen. Je leert spouwmuren metselen, raam- en deuropeningen maken, kolombekisten, vloeren… Alle tekeningen worden nu met de computer gemaakt.

In het schoolatelier leer je de verschillende bouwmaterialen kennen en gebruiken. Je leert kleine gevelfragmenten voorbereiden en plaatsen onder begeleiding. Je leert kritisch kijken naar je zelfgeplaatst werk en je wordt bijgestuurd waar nodig. Veel aandacht gaat er ook naar het naleven van veiligheidsvoorschriften.

Mogelijke vervolgopleiding

Ruwbouw derde graad sluit naadloos aan bij deze opleiding.

Lessentabel

Naam vak 3de middelbaar 4de middelbaar
Levensbeschouwelijke vakken 2 uur 2 uur
Lichamelijke opvoeding 2 uur 2 uur
Project Algemene Vakken 6 uur 6 uur
Frans 2 uur 2 uur
TV/PV Bouw 22 uur 22 uur
TOTAAL 34 uur 34 uur

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers
  • #oneteam
Inschrijven
De aanhouder wint! 

Het is gewoon zo dat vele jongeren snel opgeven als een situatie ongemakkelijk/moeilijk wordt. Zo is dat in school en zeker ook in de sport. Het is belangrijk nooit op te geven en je best te doen ook als het moeilijk wordt. Anders ga je er later spijt van hebben dat je het toch niet gedaan hebt.  Ik heb tijdens mijn sport loopbaan ook al moeilijke situaties doorgemaakt maar ik ben steeds blijven verder doen en heb nu deze bekroning. De olympische spelen! Een kinderdroom die is uitgekomen. Daarom zou ik dit graag meegeven aan de jongeren. 

Over het KTA kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. Dankzij deze school kon ik mijn sport combineren met school. Ik kreeg steeds de mogelijkheden om mijn sport zo goed ik kon te beoefenen. Het heeft zeker een belangrijk deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling! Dus heel erg bedankt voor alles!!
 

Ruben Blommaert
Oud-leerling ~ Eindigde zestiende in de discipline paarrijden op de Olympische Winterspelen in PyeongChang 2018.


Ruben Blommaert