Elektrotechnieken - Tweede graad

Ideale vooropleiding

De opleiding mechanica-elektriciteit van de eerste graad is een pluspunt maar niet noodzakelijk. Alle leerstof uit de eerste graad wordt kort herhaald , een specifieke vooropleiding hoeft niet.

Profiel van de richting

In deze opleiding heb je een algemene vorming versterkt met een technische vorming. Elektrotechnieken is een praktijkgerichte studierichting. Je maakt kennis met elektriciteit en installatieleer. Je leert vooral over elektriciteit in woningen. Je leert lichtbronnen en verwarmingstoestellen installeren, schakelborden plaatsen, elektrische leidingen leggen, defecten opsporen en herstellen.Je sluit elektrische componenten aan in de verschillende borden conform het AREI en stelt de eigen elektrische installatie in bedrijf. je stelt de eigen residentiële en klassieke (niet-complexe) tertiaire elektrische installatie in werking en voert basiscontroles uit.

Je hebt ook labo waarin de theoretische kennis getoetst wordt aan een praktische opstelling en er besluiten worden getrokken vanuit de gemeten resultaten.

Mogelijke vervolgopleiding

Elektrische en Elektronische installatietechnieken derde graad sluiten naadloos aan bij deze opleiding.

Lessentabel

Naam vak Aantal uren
Levensbeschouwelijke vakken 2 uur
Nederlands 4 uur
Frans 2 uur
Engels 2 uur
Wiskunde 3 uur
Lichamelijke opvoeding 2 uur
Aardrijkskunde 1 uur
Geschiedenis 1 uur
Natuurwetenschappen 1 uur
TV/PV Elektriciteit 13 uur
TOTAAL 31 uur

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers
  • #oneteam
Inschrijven
De aanhouder wint! 

Het is gewoon zo dat vele jongeren snel opgeven als een situatie ongemakkelijk/moeilijk wordt. Zo is dat in school en zeker ook in de sport. Het is belangrijk nooit op te geven en je best te doen ook als het moeilijk wordt. Anders ga je er later spijt van hebben dat je het toch niet gedaan hebt.  Ik heb tijdens mijn sport loopbaan ook al moeilijke situaties doorgemaakt maar ik ben steeds blijven verder doen en heb nu deze bekroning. De olympische spelen! Een kinderdroom die is uitgekomen. Daarom zou ik dit graag meegeven aan de jongeren. 

Over het KTA kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. Dankzij deze school kon ik mijn sport combineren met school. Ik kreeg steeds de mogelijkheden om mijn sport zo goed ik kon te beoefenen. Het heeft zeker een belangrijk deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling! Dus heel erg bedankt voor alles!!
 

Ruben Blommaert
Oud-leerling ~ Eindigde zestiende in de discipline paarrijden op de Olympische Winterspelen in PyeongChang 2018.


Ruben Blommaert