Basismechanica optie Auto - Tweede graad

Profiel van de richting

Je wordt automecanicien dankzij deze studierichting. De nood aan goedopgeleide werknemers is groot. Je krijgt weinig algemene vakken maar onderschat het technisch gedeelte van de opleiding niet.

Moderne voertuigen zitten immers vol met technische snufjes en nieuwe technologieën. Via een combinatie van technisch tekenen, technologie, veel praktijkuren en stages leer je zelfstandig aan personenwagens, bestelwagens en vrachtwagens werken.

Je leert de juiste diagnoses stellen bij defecten, auto's onderhouden en herstellingen uitvoeren volgens de regels van de kunst.
Je maakt uitgebreid kennis met de verschillende onderdelen en de werking van de auto en hierbij komen zowel mechanica als elektrische voorzieningen aan bod. Ook de motoren, het rollend gedeelte, het chassis, de verschillende brandstofsystemen en de carrosserie staan op het programma.

Je leert tijdens je werkzaamheden rekening houden met de veiligheidsvoorzieningen, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en de voorschriften op het vlak van gezondheid, hygiëne, milieu en ergonomie.

Mogelijke vervolgopleiding

In de derde graad is de vervolgopleiding Auto.

Wanneer uw dochter of zoon na hun zesde middelbaar nog een zevende jaar wenst te volgen kan dit idealiter in auto-elektriciteit.

Na het zevende jaar ontvangen de leerlingen het diploma secundair onderwijs die tal van toekomstmogelijkheden biedt. Ze hebben ruime kansen op werk in de autowereld : garage, assemblagebedrijven. Ze kunnen ook een zelfstandige zaak uitbouwen.

Lessentabel

Naam vak Aantal uren Aantal uren
  Derde middelbaar Vierde middelbaar
Levensbeschouwelijke vakken   2 uur
Frans   2 uur
Lichamelijke opvoeding   2 uur
Project algemene vakken   6 uur
TV/PV Basismechanica   12 uur
Autotechniek   8 uur
     
TOTAAL   32 uur

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers
  • #oneteam
Inschrijven
De aanhouder wint! 

Het is gewoon zo dat vele jongeren snel opgeven als een situatie ongemakkelijk/moeilijk wordt. Zo is dat in school en zeker ook in de sport. Het is belangrijk nooit op te geven en je best te doen ook als het moeilijk wordt. Anders ga je er later spijt van hebben dat je het toch niet gedaan hebt.  Ik heb tijdens mijn sport loopbaan ook al moeilijke situaties doorgemaakt maar ik ben steeds blijven verder doen en heb nu deze bekroning. De olympische spelen! Een kinderdroom die is uitgekomen. Daarom zou ik dit graag meegeven aan de jongeren. 

Over het KTA kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. Dankzij deze school kon ik mijn sport combineren met school. Ik kreeg steeds de mogelijkheden om mijn sport zo goed ik kon te beoefenen. Het heeft zeker een belangrijk deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling! Dus heel erg bedankt voor alles!!
 

Ruben Blommaert
Oud-leerling ~ Eindigde zestiende in de discipline paarrijden op de Olympische Winterspelen in PyeongChang 2018.


Ruben Blommaert