Laatste nieuws:

_____________________

Nieuws

Eerste steenlegging KTA nieuwbouw

Op vrijdag 16 september had de eerste steenlegging plaats van de nieuwbouw van het KTA (scholengroep Impact!) in de Rijselstraat nr 7 te St-Michiels.
De ceremonie gebeurde in de aanwezigheid van minister van Onderwijs Hilde Crevits, Afgevaardigd bestuurder van het GO! Raymonda Verdyck, Programmadirecteur ‘Scholen van morgen’, Burgemeester Renaat Landuyt en Campusdirecteur KTA Brecht Vanwynsberghe.

De eerste steenlegging van de nieuwbouw van het KTA, campus Rijselstraat, luidt een nieuwe fase van de school in.
Een school die gaat voor kwaliteit, innovatie en participatie met de focus op kunst, (top)sport, techniek en wetenschappen.
Een brede open school die leeft en groeit.
Dit jaar tellen we 1800 leerlingen. De ruimte kunnen we dus zeker gebruiken.

Zo komen er  7 ateliers en 6 klaslokalen bij en dit voor de afdelingen schilderwerk en decoratie, carrosserie, houtbewerking en bouw.
Een nieuw gebouw in het KTA is niet enkel een duurzame en vooral noodzakelijke investering in het technisch en beroepsonderwijs.
Het biedt ook kansen om mee invulling te geven aan ons pedagogisch project.

Alle praktijk- en theorielokalen werden op een dusdanige manier ontworpen dat inclusief onderwijs en geïntegreerd lesgeven volledig tot hun recht konden komen.
Deze hoekstenen schragen ons nieuwe pedagogische project van het GO! dat als baseline “samen leren samenleven” uitdraagt.
Op die manier leggen we de fundamenten voor degelijk innoverend en excellerend onderwijs.

Elk individu moet immers gelijke kansen krijgen om zich te kunnen ontwikkelen.
Wij gaan daarbij niet uit van een vaste standaard maar spelen in op verschillen; lerenden krijgen pedagogische, didactische en sociaal-emotionele ondersteuning afgestemd op de eigen talenten, mogelijkheden en behoeften.
De nieuwbouw draagt door zijn ontwerp de waarden van ons GO! uit.

Hier vindt u de foto's van deze gebeurtenis.