In de opleiding restaurant en keuken duaal leert men: - voedingsmiddelen binnen de keuken te bestellen en te ontvangen, de noodzakelijke voorbereidingen te doen, koude en warme maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche te bereiden, de gerechten af te werken en de kwaliteit te controleren teneinde kwaliteitsvolle maaltijden af te leveren aan de gast; - de gasten te ontvangen, gerechten en dranken voor te stellen, bestellingen op te nemen en door te geven aan het bar- of keukenpersoneel, dranken en/of gerechten te serveren en ze eventueel aan tafel af te werken, af te rekenen teneinde de gast optimaal te bedienen. De leerling dient zijn opleidingstraject te vervullen binnen deze 2 verschillende contexten, namelijk zaal en keuken.
De opleiding bestaat uit 6 modules:
- Basis keukentaken
- Basis keukenorganisatie
- Basis keukentechnieken en -bereidingen
- Bediening zaal
- Bereidingen zaal
- Organisatie zaal
Raadpleeg
hier het standaardtraject van deze opleiding.