Inschrijven

Inschrijvingen schooljaar 2018 - 2019

Tijdens het schooljaar kunnen leerlingen zich op volgende momenten inschrijven: elke schooldag, uitgezonderd woensdagnamiddag en dit van 09:00 tot 12 uur en van 13:30 tot 17:00.  

Voor inschrijvingen gelieve een afspraak te maken. U kunt het onthaal van onze school contacteren om dit vast te leggen. Dit is steeds mogelijk op: 050/38.82.88

Gelieve steeds uw identiteitskaart en uw rapport bij te hebben wanneer u zich wenst in te schrijven.

Inschrijvingen schooljaar 2019 - 2020

De officiële startdatum van de inschrijvingen voor schooljaar 2019 - 2020 zijn:
 
 • Voor leerlingen die willen inschrijven in 1A of 1B is dit mogelijk vanaf maandag 25 maart 2019;
 • Voor alle andere leerlingen is inschrijven mogelijk vanaf woensdag 24 april 2019.

Tijdens de grote vakantie is het mogelijk om elke werkdag in te schrijven tot en met vrijdag 5 juli en vanaf vrijdag 16 augustus.
 • Inschrijven is mogelijk van 09:00 uur tot 12:00 uur en van 13:30 uur tot 17:00 uur.
 • Daarnaast is het ook mogelijk om in te schrijven op volgende zaterdagen: 29 juni, 17, 24 en 31 augustus en dit telkens van 09:00 uur tot 12:00 uur.

Voor inschrijvingen gelieve een afspraak te maken. U kunt het onthaal van onze school contacteren om dit vast te leggen. Dit is steeds mogelijk op: 050/38.82.88

Gelieve steeds uw identiteitskaart, uw rapport en eventueel uw attest aansluiting bij een sportclub bij te hebben wanneer u zich wenst in te schrijven. 

OPENDEURDAGEN OP ZATERDAG 27 EN ZONDAG 28 APRIL VAN 14:00 - 17:00

Op zaterdag 27 en zondag 28 april worden de opendeurdagen van het KTA Brugge georganiseerd. Je bent op beide dagen van harte welkom vanaf 14:00 tot 17:00 in ons hoofdgebouw en in ons sportcomplex zelf al vanaf 09:00 tot 17:00.

Zowel op zaterdag als op zondag is er voor elke leerling wat wils!

Er worden sportdemonstraties gegeven, tal van projecten worden tentoongesteld, er worden workshops in film of digital arts georganiseerd… Er is zoveel te doen op onze school dat 1 dag niet genoeg zou zijn! Bovendien is er ook een hapje en een drankje voorzien in onze food corner. Finaal sluiten we op zaterdag af met een oud-leerlingenavond!

Zit je nog met vragen? Weet je nog niet helemaal zeker welke richting je uit wilt? Waarom je juist zou kiezen voor het KTA Brugge? Kom langs op onze opendeurdagen en ontdek waarom reeds 1.850 leerlingen jou dit schooljaar voor gingen.

Specifieke inlichtingen

Wenst u inlichtingen over de school of over een specifieke studierichting? 

Kom tijdens de schooluren even langs of contacteer ons: 050/38.82.88.

Onze school is vlot bereikbaar met openbaar vervoer, auto of (brom)fiets.

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
 • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
 • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
 • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
 • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
 • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
 • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
 • #oneteam
Inschrijven
De aanhouder wint! 

Het is gewoon zo dat vele jongeren snel opgeven als een situatie ongemakkelijk/moeilijk wordt. Zo is dat in school en zeker ook in de sport. Het is belangrijk nooit op te geven en je best te doen ook als het moeilijk wordt. Anders ga je er later spijt van hebben dat je het toch niet gedaan hebt.  Ik heb tijdens mijn sport loopbaan ook al moeilijke situaties doorgemaakt maar ik ben steeds blijven verder doen en heb nu deze bekroning. De olympische spelen! Een kinderdroom die is uitgekomen. Daarom zou ik dit graag meegeven aan de jongeren. 

Over het KTA kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. Dankzij deze school kon ik mijn sport combineren met school. Ik kreeg steeds de mogelijkheden om mijn sport zo goed ik kon te beoefenen. Het heeft zeker een belangrijk deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling! Dus heel erg bedankt voor alles!!
 

Ruben Blommaert
Oud-leerling ~ Eindigde zestiende in de discipline paarrijden op de Olympische Winterspelen in PyeongChang 2018.


Ruben Blommaert