Het directieteam

Onze visie

Beste leerling
Geachte ouders

Welkom op het KTA Brugge: de school voor Techniek, STE(A)M,(Top)sport en Kunst.

Op onze website kan u ontdekken wat wij allemaal te bieden hebben. Dat is heel wat!

De school bestaat immers uit een voltijds secundair onderwijs, een Centrum Leren en Werken en internaat ‘De Zwaan’.
Wij zijn een school die verder reikt dan kennis alleen. Wij willen onze leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op enerzijds hogere studies of anderzijds de arbeidsmarkt. Wij streven naar maximale leerwinst en geven ze een basiskwalificatie (beroeps)kennis. Daarnaast wordt er ook ingezet op persoonlijkheidsvorming en op professionele attitudes via het SODA-attest. Onze school leidt jongeren op tot wereldburgers met een open geest en een verdraagzaam, respectvol, sociaal voelend en plichtsbewust karakter. Via de lessen SaLSa (Samen leren samenleven) in de derde graad geven wij hen dan ook burgerschapseducatie mee. “Afkomst is niet belangrijk, toekomst wel!”

Binnen een duidelijk kader vinden leerlingen bij ons een zinvolle strengheid binnen een zorgend kader. Respect is bij ons een sleutelwoord!

KTA Brugge focust zich op STE(A)M: Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics vormen een rode draad door tal van onze opleidingen. Van actuele problemen naar hedendaagse oplossingen werken is ons motto. Projectmatig en vakoverschrijdend werken zijn de toekomst. Begeleid zelfstandig leren met de leerkracht als coach brengt onze leerlingen op een hoger niveau.

Wij zijn in de eerste plaats een technische school waar op TSO- en BSO-niveau allerhande studierichtingen worden onderwezen door vakkundige en gespecialiseerde leerkrachten. Nauwe samenwerkingsverbanden met de VDAB, het RTC en de bedrijfssectoren stellen ons in staat om het machinepark te vernieuwen en de hoogtechnologische kennis over te dragen. Ook leren op de werkvloer of ‘duaal leren’ dragen wij hoog in het vaandel. De hoge tewerkstellingscijfers van al onze leerlingen (veelal uit knelpuntopleidingen) bewijzen het vertrouwen van de bedrijfswereld in onze school. Een keuze voor onze school is dus een verstandige en juiste keuze. Dat zullen 1850 leerlingen samen met uw zoon of dochter kunnen bevestigen.

Naast een technische school is het KTA Brugge ook een school die zich richt op wetenschappen. Zowel binnen het ASO (sportwetenschappen en engineering) als binnen het TSO (elektromechanica) komen de wetenschappen uitgebreid aan bod. Deze studierichtingen met veel wiskunde moeten de leerlingen toelaten hoger onderwijs met succes te voltooien.

Het KTA Brugge is de Sport- en Topsportschool van West-Vlaanderen: Als topsportschool werken we samen met de Koninklijke voetbalbond, de GymFed en de Vlaamse Basketliga. Uiteraard beschikken we over een uitstekende sportinfrastructuur met twee overdekte sporthallen, een spiegelzaal, een overdekt 25-meterbad, een kunststofgrasvoetbalveld, een klimmuur en een groene omgeving. Daarmee bezit onze school de beste sportinfrastructuur van West-Vlaanderen. Ook trainen we op de terreinen naast het Jan Breydelstadion en maken we gebruik van de accommodaties in de sportcentra Julien Saelens en De Valkaart. Naast sport algemeen bieden wij ook de sportspecialisaties voetbal, gymnastiek, basketbal, dans, atletiek, zwemmen, tennis roeien, wielrennen en paardrijden aan.

KTA Brugge richt zich ook op kunst: Wie artistiek bloed in de aderen heeft stromen, kan terecht in onze afdeling Digital Arts, Film & Entertainment. Deze richting toegepaste beeldende kunsten werkt met moderne computertechnieken om ontwerpen te maken. Leren smaken en leren smaak ontwikkelen, dat is wat de kunsten stimuleren.

Tot binnenkort!

Het directieteam
Lien Hautekeete - Directeur
Petra De Schepper – Adjunct-directeur
Veronique Van Eenoo – Adjunct-directeur

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.850 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging ~ Heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar
  • Een jong, dynamisch en zeer enthousiast lerarenkorps die experten zijn in hun vakgebied
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein
  • 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld,... Een accommodatie waar je voor alle sporten terecht kan!
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter
  • Een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN)
  • #oneteam
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot DAFE aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik het in me had.
De richting gaf mij de start en een goede voorsprong naar mijn huidige richting toe.

Ik ben Nic Belliard een Game Graphics student aan Howest DAE en dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game development gevonden. Een impressie van mijn werk vind je op https://www.artstation.com/aipapi

Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard