Onze visie

Onze visie

Ons KTA bestaat uit 5 krachtige pijlers, waarbinnen bijna alle mogelijke richtingen aangeboden worden. Voor elk talent en elke interesse, kan je dus bij ons terecht!


🎨 Binnen onze pijler Art&Design laat je jouw creatieve hart de vrije loop! Via verschillende grafische en computertechnieken leer je een eigen stijl ontwikkelen en tot uiting brengen. Kunst met de grote K van KTA! 
Enkele projecten binnen deze pijler ontdek je hier.


📈 In onze Business-pijler focus je op economie en organisatie. Slaat jouw hart sneller bij het analyseren van de uitdagingen van morgen, sla je liever de handen uit de mouwen als winkelverantwoordelijke, of ben jij de ondernemer die het gat in de markt spot? Voor elke business(wo)man wat wils! 


🦾 Binnen onze pijler Engineering vind je een sterke focus op STEM! Science, Technology, Engineering, & Mathematics vormen de kapstok voor tal van onze opleidingen. Van actuele problemen naar hedendaagse oplossingen werken is ons motto. In alle finaliteiten vind je hier richtingen voor de denker én de doener. In onze eigen autogarage, ateliers en machineparken leer je bovendien meteen de handen uit de mouwen steken in realistische omgevingen, helemaal klaar voor een ervaring op de werkvloer! 
Enkele projecten binnen deze pijler ontdek je hier.


❤️ Zoals de naam doet vermoeden, richten de leerlingen van onze People-pijler zich volledig op de mens. We bestuderen de kracht van geest en lichaam, en verzorgen de mens in al zijn facetten - van deze zachte sector maken wij een sterkte! 
Enkele projecten binnen deze pijler ontdek je hier.


💪 Onze laatste pijler is de pijler Sports. Wie een algemene sportinteresse heeft of uitblinkt in een sportspecialisatie kan bij ons terecht. Van voetbal tot paardrijden, zwemmen of wielrennen, jouw sterktes helpen wij ten volle ontwikkelen! Als topsportschool werken we bovendien samen met de Koninklijke voetbalbond, de GymFed en de Vlaamse Basketliga.


Binnen deze vijf pijlers streven wij ernaar, om met een moderne infrastructuur en op innovatieve manier, een gepersonaliseerd leertraject aan te bieden!

Onze strategische doelstellingen

Onze 3 strategische doelstellingen vormen de 'roze' draad doorheen onze 5 pijlers.

1. Feedback is de motor van het leerproces. Met continue aandacht voor feedback, feedup en feedforward streven wij ernaar alle leerlingen zo ver mogelijk te brengen en samen de leerdoelen te behalen.
2. Door IT&Innovatie in de les, tijdens het leerproces en binnen onze infrastructuur te integreren, maken wij van elke leerling een kritische wereldburger, die klaar is voor de (digitale) wereld van vandaag en morgen!
3. Ambitie en zelfontplooiing komen pas volledig tot hun recht wanneer iemand zich goed voelt. Het welbevinden van alle belanghebbenden (collega's, leerlingen, ouders, ...) staat daarom bij ons centraal!​

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start naar en een goede voorsprong in de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden. In mijn laatste jaar, werd mij gevraagd om stage te doen bij 'Rocksteady' in Londen - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games en momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage werd heel snel een 2-jarig contract, en ondertussen werk ik daar nog steeds. Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil, tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, ik was student in de richting Art en Design,
en nu ben ik Environment Artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 


Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard