home  Â» onze visie

Onze visie

Onze vijf kernwaarden

 1. Samen sterk
 2. Respect
 3. Openheid                            =>      = KTA Brugge
 4. Engagement
 5. Ambitie

Onze strategische doelstellingen

 1. Het KTA Brugge heeft de ambitie om al haar leerlingen zo ver mogelijk te brengen en met hen de leerdoelen te bereiken. Feedback vormt hierbij de motor van het leerproces.
 2. Het KTA Brugge streeft ernaar dé referentie te zijn binnen haar vijf pijlers: Sport, Techniek, Kunst, Mens en Economie met als rode draad een continue focus op IT en innovatie.
 3. Het KTA Brugge staat voor een “top of the class” leerlingbegeleiding en dit op vlak van leren studeren, schoolloopbaanbegeleiding en socio-emotionele begeleiding.
 4. Het KTA Brugge richt zich op een leer- en werkomgeving waarbij welbevinden, zelfontplooiing en ambitie centraal staan en dit voor alle belanghebbenden: leerlingen, het team, externe partners …
 5. Het KTA Brugge bouwt een performant kwaliteitszorgsysteem uit om de interne kwaliteit en externe profilering te optimaliseren en kwaliteitsvol onderwijs te versterken.

Onze visie

Beste leerling
Geachte ouders

Welkom op het KTA Brugge!

Op deze website kan u ontdekken wat wij allemaal te bieden hebben en zoals u zult merken: het is heel wat! Het KTA Brugge is immers opgebouwd uit 5 sterke pijlers: Engineering • Sports • People • Art & Design • Business Academy

Binnen die 5 pijlers biedt onze school nagenoeg het volledige gamma aan, gaande van ASO tot (D)BSO. De school bestaat dan ook uit een voltijds secundair onderwijs alsook uit een Centrum Leren en Werken en een internaat.

Wij zijn een school die verder reikt dan kennis alleen. Ons hele team wil alle leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op enerzijds hogere studies en anderzijds de arbeidsmarkt. Wij streven naar maximale leerwinst en (beroeps)kennis. Daarnaast besteden we veel aandacht aan persoonlijkheidsvorming en professionele attitudes via het SODA-attest. Onze school leidt jongeren op tot wereldburgers met een open geest en een verdraagzaam, respectvol, sociaal voelend en plichtsbewust karakter. Om deze doelstellingen te bereiken hebben wij een structuur opgebouwd, gebaseerd op zinvolle strengheid binnen een zorgend kader. Binnen die structuur is respect een sleutelwoord!

KTA Brugge focust op STEM en STEAM: Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics vormen een rode draad door tal van onze opleidingen. Van actuele problemen naar hedendaagse oplossingen werken is ons motto. Projectmatig en vakoverschrijdend werken is de toekomst. Begeleid zelfstandig leren met de leerkracht als coach brengt onze leerlingen op een hoger niveau.

Binnen onze pijler “Engineering” worden op ASO- TSO- en BSO-niveau allerhande studierichtingen onderwezen door vakkundige en gespecialiseerde leerkrachten. Nauwe samenwerkingsverbanden met de VDAB, het RTC en de bedrijfssectoren stellen ons in staat om het machinepark geregeld te vernieuwen en de hoogtechnologische kennis over te dragen. Ook leren op de werkvloer of ‘duaal leren’ dragen wij hoog in het vaandel. De hoge tewerkstellingscijfers van al onze leerlingen (veelal uit knelpuntopleidingen) bewijzen dat de bedrijfswereld veel vertrouwen heeft in onze school. Een keuze voor onze school is dus een verstandige en juiste keuze.

Het KTA Brugge is dé Sport- en Topsportschool van West-Vlaanderen: Als topsportschool werken we samen met de Koninklijke voetbalbond, de GymFed en de Vlaamse Basketliga. Uiteraard beschikken we over een uitstekende sportinfrastructuur met twee overdekte sporthallen, een spiegelzaal, een overdekt 25-meterbad, een kunststofgrasvoetbalveld, een klimmuur en een groene omgeving. Daarmee bezit onze school de beste sportinfrastructuur van West-Vlaanderen. Ook trainen we op de terreinen naast het Jan Breydelstadion en gebruiken we de sportcentra Julien Saelens en De Valkaart. Naast sport algemeen bieden wij ook de sportspecialisaties voetbal, gymnastiek, basketbal, dans, atletiek, zwemmen, tennis, wielrennen en paardrijden aan.

Onze derde pijler “People” richt zich op de mens (lichaam & geest): Op TSO-niveau kiezen heel wat leerlingen voor de studierichting Bio-esthetiek. Bovendien kunnen ze in het BSO de keuze maken voor Haarzorg of Verzorging-Voeding. Daarenboven mogen we ook al even dromen, al is het voorlopig nog toekomstmuziek, dat we hier ook een ASO-poot zouden kunnen oprichten. De richting humane wetenschappen zou ideaal aansluiten bij deze pijler van onze school. De kracht van geest en lichaam bestuderen en de mens verzorgen in al zijn facetten, daar maken wij een sterkte van!

KTA Brugge richt zich ook op Kunst: Wie artistiek bloed in de aderen heeft stromen, kan zich uitleven binnen onze pijler “Art & Design”. Binnen deze “digitale pijler” kan je op KSO-, TSO- en BSO-niveau werken met moderne computertechnieken. Op elk studieniveau krijgt je gevoel voor design een creatieve impuls. Leren smaken en leren smaak ontwikkelen, dat is wat deze creatieve pijler ten volle stimuleert.

Tenslotte stellen we met trots onze “Business Academy” aan u voor: Binnen onze vijfde pijler kunt u kiezen voor Business Economics, Business IT, Business Support of Business Sales. Een degelijke financiële kennis is een must in onze samenleving en biedt een duidelijk antwoord op hedendaagse uitdagingen. Het analyseren van actuele economische situaties op een creatieve manier is binnen de KTA Business Academy dan ook dagelijkse kost.

Tot binnenkort?!

Het directieteam
Lien Hautekeete - Directeur
Petra De Schepper – Adjunct-directeur leerlingen
Veronique Van Eenoo – Adjunct-directeur personeel

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.700 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
 • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
 • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
 • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
 • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
 • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
 • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
De aanhouder wint! 

Het is gewoon zo dat vele jongeren snel opgeven als een situatie ongemakkelijk/moeilijk wordt. Zo is dat in school en zeker ook in de sport. Het is belangrijk nooit op te geven en je best te doen ook als het moeilijk wordt. Anders ga je er later spijt van hebben dat je het toch niet gedaan hebt.  Ik heb tijdens mijn sport loopbaan ook al moeilijke situaties doorgemaakt maar ik ben steeds blijven verder doen en heb nu deze bekroning. De olympische spelen! Een kinderdroom die is uitgekomen. Daarom zou ik dit graag meegeven aan de jongeren. 

Over het KTA kan ik alleen maar positieve dingen zeggen. Dankzij deze school kon ik mijn sport combineren met school. Ik kreeg steeds de mogelijkheden om mijn sport zo goed ik kon te beoefenen. Het heeft zeker een belangrijk deel uitgemaakt van mijn ontwikkeling! Dus heel erg bedankt voor alles!!
 

Ruben Blommaert
Oud-leerling ~ Eindigde zestiende in de discipline paarrijden op de Olympische Winterspelen in PyeongChang 2018.


Ruben Blommaert