Laptopproject KTA Brugge

Laptopproject KTA Brugge

Beste toekomstige leerling en ouder(s)

Wij zijn blij dat we jullie via onze website, onze virtuele opendeurdag of onze individuele rondleidingen mochten verwelkomen op onze school.

Zoals jullie gezien hebben, heeft onze school vijf krachtige pijlers waar we sterk op inzetten: Art & Design, Business, Engineering, People en Sports. De rode draad die echter door al deze pijlers loopt, is die van IT en innovatie.

Onze school gelooft in een digitale toekomst, en daarom zetten wij ons dagelijks in om van elke leerling een wereldburger te maken met ook de IT-skills voor vandaag en morgen.

Hoe doen we dit?

Ook volgend schooljaar ondersteunen wij ons digitaal kloppend hart met een laptopproject. Dit betekent dat wij ervoor gekozen hebben dat alle leerlingen van alle jaren en alle richtingen met hun eigen toestel aan de slag zullen gaan. Elke leerling heeft dus een eigen toestel en neemt deze dagelijks mee naar school. De laptop of Chromebook wordt actief ingezet tijdens de lessen, maar kan ook helpen om thuis of op afstand lessen te volgen, voor te bereiden, of taken en toetsen te maken.

Om elke leerling op een gelijkaardige manier te laten werken met onze digitale mogelijkheden, kiezen we er als school ook voor om dat type toestel reeds vast te leggen. In totaal hebben we gekozen voor een Chromebook en twee types laptop, afhankelijk van de studierichting.

Welk toestel heb je nodig?

In totaal hebben we de keuze gemaakt voor een Chromebook en twee types laptops. Welk toestel van de drie je exact nodig hebt, toont de afbeelding hiernaast.

Het merendeel van de leerlingen zal van start gaan met een Chromebook. Voor enkele specifieke richtingen is een laptop met welbepaalde specificaties nodig. Alle drie de toestellen kunnen via onze webshop gekocht of gehuurd worden.

In de richtingen waar we kiezen voor een Chromebook (zoals bijvoorbeeld in de volledige Sport- en People-pijler), is het verplicht om met een Chromebook te werken. Hier mag dus niet met een ander soort toestel gewerkt worden. 

In de richtingen waar met een laptop gewerkt wordt, is de voorgestelde laptop een suggestie. Hier mag je een andere laptop voorzien, op voorwaarde dat deze dezelfde specificaties heeft als de voorgestelde laptops.

Vragen?

Contacteer ons gerust via laptopproject@ktabrugge.be!

Waarom KTA Brugge?

Dit schooljaar gingen je reeds meer dan 1.650 leerlingen voor. Hun keuze was voornamelijk gebaseerd op:
  • ​Uitstekende ligging: heel dicht bij het station en zeer gemakkelijk bereikbaar;
  • Unieke studierichtingen met hun eigen gespecialiseerde afdelingen op het schooldomein;
  • Excellente sportaccommodatie: 6 binnensportzalen, een atletiekpiste, een danszaal, een zwembad, een voetbalveld... ;
  • Begeleiding op maat van uw zoon of dochter;
  • Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN);
  • Dynamische en enthousiaste leerkrachten die expert zijn in hun vakgebied.
Inschrijven
Het KTA was iets impulsiefs. Ik wist niet wat gedaan in mijn middelbaar en ik wist eigenlijk ook niet wat ik kon.
Tot Digital Arts, Film & Entertainment aan mij werd voorgesteld. De richting die mij wees op een creatief pad. Creativiteit waarvan ik zelf niet wist dat ik die in me had.

De richting gaf mij de start en een goede voorsprong naar de richting 'Game Graphics' aan Howest DAE. Dankzij het KTA heb ik mijn toekomst in Game Development gevonden.

In mijn laatste jaar aan de Howest DAE werd ik gevraagd om stage te doen in Londen bij 'Rocksteady' - een game development studio die gekend staat voor de Arkham Games die momenteel werken aan "Suicide Squad Kill The Justice League".

Die stage is heel snel een 2 jarig contract geworden en ondertussen werk ik daar nog steeds.

Het is gek om niet te weten wat je met je toekomst wil tot je een sprong in het onbekende neemt.

Ik ben Nic Belliard, was student in de richting Art en Design en ben nu environment artist bij Rocksteady.
Een impressie van mijn werk kan je vinden op https://www.artstation.com/aipapi 

Nic Belliard
Afgestudeerd aan KTA Brugge


Nic Belliard